Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:14:29

Оздоровча кампанія–2017 охопила понад 55 тисяч дітей області

06.10.2017   13:38Агенцiя

Зокрема, оздоровленням охоплено 20336 дітей, відпочинком — 35038. Про це повідомила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш 5 жовтня на розширеному засіданні Колегії облдержадміністрації.

Відповідні послуги отримали 1325 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 41 дитина з Сєвєродонецька Луганської області.

Оздоровча кампанія обійшлася у майже 53 мільйони гривень, що на 4,1 мільйона більше, ніж у 2016 році. Джерела — обласний та місцевий бюджети, залучені кошти.

Для дітей пільгової категорії закупили 599 путівок (майже на три мільйони гривень) до закладів Одеської області.

Облдержадміністрація тісно співпрацює з громадськими організаціями, фондами, які займаються виїздом дітей за кордон. В інших країнах цьогоріч оздоровилися майже 400 дітей з Чернігівщини.

Також планують продовжити практику організації відпочинку за кордоном для дітей учасників АТО.

Влітку 2017-го працювали 487 профільних закладів (21 заклад оздоровлення, 463 табори з денним перебуванням, 3 наметових містечка). Проте, можливості місцевих оздоровчих закладів наразі використовуються недостатньо: їх завантаженість цьогоріч склала лише 54%. Основні причини — проблеми із фінансуванням, застаріла матеріально-технічна база, зростання вартості путівок тощо. Тому деякі позаміські дитячі заклади працювали в одну зміну.

У 2017 році атестовано два позаміських заклади оздоровлення: «Веселка» Удайцівської спеціальної ЗОШ-інтернату Прилуцького району та «Зміна» Чернігівського району.

Посилена увага приділялася дотриманню санітарно-гігієнічних норм, протипожежної безпеки, безпеки на водних об’єктах, впровадженню програм національно-патріотичного виховання.

Особливої уваги потребує кадрове забезпечення. Адже, як наголосив Валерій Куліч, від професіоналізму персоналу залежить, у першу чергу, безпека дітей, їх повноцінне та ефективне оздоровлення. Тому головам райдержадміністрацій, районних та міських рад необхідно скоординувати роботу на місцях так, щоб наступний рік був якіснішим в плані оздоровлення та відпочинку.

До слова, на Чернігівщині щорічно проводиться огляд-конкурс на кращий дитячий заклад оздоровлення та відпочинку області. Цьогоріч подано 10 заявок. Результатів змагання ще не оголошено.

Серед питань порядку денного Колегії — розгляд експертних пропозицій Антикорупційної громадської спілки «СОВІСТЬ» щодо дотримання структурними підрозділами ОДА Порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання.
АГС «СОВІСТЬ» проаналізувала 14 регіональних цільових програм.

Після розгляду та обговорення результатів зазначеної громадської експертизи керівникам структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших управлінь та установ рекомендовано неухильно дотримуватися вищевказаного Порядку.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини