Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:40:38

У центрі уваги Громадської ради при ОДА соціально значущі питання

28.09.2017   08:19Агенцiя

Четверте засідання Громадської ради при облдержадміністрації, що відбулося 26 вересня, видалося напрочуд продуктивним — на ньому було розглянуто й прийнято рішення з понад десяти питань.

Спершу було внесено зміни до складу Громадської ради: виключено з різних причин Володимира Карцана, Володимира Танану та Олену Багудінову; звільнено від обов’язків голови комітету з питань соціального захисту Руслана Волощука; затверджено на посаді голови комітету з питань культури та введено до складу Президії ГР Володимира Приходька.

Голова ГР Ігор Москаленко повідомив про створення обласною радою двох робочих груп, куди увійшли представники Громадської ради. Одна з них вивчатиме ситуацію з відділенням 11 КЛПЗ «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» та перспективи використання її будівлі. Друга — готуватиме номінаційне досьє для включення культурних пам’яток Чернігівщини до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Громадські активісти області після детального обговорення підтримали звернення до Уряду своїх колег — Громадської ради при Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву — з проханням відновити з 2018 року фінансування державних програм, що дозволять забезпечити житлом тисячі молодих сімей.

Крім того, Громадська рада погодилася з ініціативою комітету з питань охорони здоров’я звернутися до Верховної Ради та Уряду України з пропозицією збільшити річні бюджетні призначення на одного громадянина при проведенні І етапу медичної реформи та профінансувати відновлення повноцінної діяльності обласних станцій переливання крові.

Натомість не знайшов очікуваної підтримки проект рішення, запропонований головою комітету з питань формування і реалізації державної політики Володимиром Демиденком. Він стосувався проведення перевірки діяльності Чернігівської обласної станції переливання крові за 2013-2017 роки та оцінки діяльності її керівництва.

Комітет промисловості, транспорту та зв’язку ГР ініціював звернення до голови облдержадміністрації Валерія Куліча стосовно внесення змін до складу комітету з підготовки та проведення конкурсу на автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі області. Громадська рада його підтримала.

Участь у роботі засідання взяла заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова. Вона висловила низку слушних зауважень у ході роботи ради та поінформувала про рішення правління Національної суспільної телерадіокомпанії України закрити Новгород-Сіверську філію, лишивши там тільки корпункт. Представники громадськості Чернігівщини висловили обурення даним рішенням, наголосили на його неприпустимості та вирішили звернутися до правління НСТУ з вимогою переглянути це рішення та зберегти місцеве телемовлення на прикордонній території України.

Також Громадська рада затвердила орієнтовний план своєї роботи на поточний рік.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.