Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:47:57

Оголошується набір на участь у проекті "Громада, де чути голос молоді"

26.09.2017   08:22Агенцiя

Громадська організація «MART» в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини» оголошує набір на участь у проекті «Громада, де чути голос молоді».

Участь у житті громади – це в першу чергу активна громадянська позиція, що передбачає наявність прав, засобів, простору та можливостей для участі в процесі прийняття рішень, що впливають на життя громади.


Метою проекту є залучення молоді до участі в прийнятті рішень та формуванні молодіжної політики на місцевому рівні, розроблення форм та методів активної участі молоді в житті місцевої громади через її ефективну взаємодію з місцевими органами самоврядування.

 
Цілями проекту є:

1.    Забезпечення права на участь молоді місцевих громад в процесі прийняття рішень шляхом напрацювання відповідних місцевих рішень та місцевих нормативних актів.
2.    Покращення становища молоді в місцевих громадах шляхом посилення спроможності місцевих молодих громадських активістів взаємодіяти з місцевою владою у процесі прийняття рішень.
3.    Формування навичок активної діяльності в інтересах громади шляхом використання демократичних процедур та  правозахисних підходів.
4.     Активізація молоді в житті місцевої громади, в реалізації та захисті прав та свобод.
5.    Збільшення кількості ОТГ в Чернігівській області, які забезпечують широку участь молоді в процесі прийняття рішень та використовують інструменти місцевої демократії.


До участі у проекті запрошуються  представники 5-х ОТГ Чернігівської області (Корюківської, Деснянської, Іванівської, Кіптівської, Михайло-Коцюбинської).


Як стати учасником проекту «Громада, де чути голос молоді»:
    заповнити аплікаційну форму за посиланням, не пізніше 16:00 6 жовтня 2017 р.
    переконатися, що ваша заявка прийнята.


Порядок формування групи учасників:
    до складу груп увійдуть 2 представники місцевої влади, що приймають рішення, або ж впливають на прийняття рішень; 2 представники молоді (бажано випускники програм щодо молодіжної політики та участі молоді) або представники громадської  організації з відповідної громади; 1 представник громадськості або ЗМІ.

Результати набору учасникам буде повідомлено не пізніше 13 жовтня 2017 року.


Термін дії проекту:
Вересень 2017 - липень 2018 року.

 
Етапи проекту:

    проведення експертами аналізу права (на міжнародному, національному та місцевому рівнях) щодо участі молоді в житті громади;
    проведення учасниками та учасницями проекту моніторингу стану реалізації місцевої молодіжної політики на місцях;
    5-денний тренінг «Школа з підходу, що базується на правах людини для молоді»;
    розробка політики участі молоді в процесі ухвалення рішень і впливу на цей процес, а також участі в будь-яких формах діяльності відповідно до ситуації кожної з громад;
    адвокасі кампанії на місцях  - лобіювання прийняття створених політик участі молоді у прийнятті рішень у законодавство 5-ти ОТГ Чернігівської області (проведення одноденних заходів, що сприятимуть досягнення їх цілей);
    проведення підсумкової конференції за результатами проекту.


Навчання:
    учасники в інтерактивній формі ознайомляться з існуючими національними та міжнародними практиками співробітництва молоді та органів місцевої влади;
    спільно напрацюють зразки можливих рішень та нормативних актів.

Ініціатива впроваджується громадською організацією «МАРТ»  у рамках проекту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.


Контактні особи:

Наталія Шляхтур, координатор проекту
+ 38-093-192-28-11,
+ 38-095-644-12-17.
n2t2i2@gmail.com

Сергій Забара, асистент координатора проекту
+ 38-093-678-86-86
serhiy.zabara@gmail.com


Громадська організація "MART"

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.