Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:20:09

74-а річниця визволення Чернігова від нацистських окупантів. ВІДЕО

22.09.2017   08:21Агенцiя

Чернігів святкує День міста і 74-у річницю визволення від нацистських окупантів. Нині День міста власне і приурочений до пам’ятної дати.

Таким побачили Чернігів бійці військових частин Центрального фронту, які у вересні 1943-го року звільняли місто від нацистської окупації. В ході Чернігово-Прип’ятської операції на світанку 21-го числа частини радянської армії відтіснили ворога в бік Гомеля. 70% будівель обласного центру були зруйновані, в тому числі шедеври архітектури на Валу. Жертви – 52,5 тисячі жителів (за даними статистики, на листопад 43-го в місті було лише 26 тисяч мешканців). Тому, вважають ветерани, настільки важливо пам’ятати цю дату.

В день 74-ї річниці звільнення від нацистів Чернігів вшанував пам’ять героїв і пам’ять жертв війни. Їх вшанувало і нині воююче місто. Заходи розпочалися на кладовищі «Яцево»: квіти лягли до могил Миколи Попудренка і Василя Капранова. Серед учасників – і члени «Єдиної родини Чернігівщини», організації, що об’єднує сім’ї загиблих воїнів АТО.

А у сквері біля Красної площі в першу чергу – корзини з квітами до стел з іменами героїв АТО та героїв Небесної Сотні. Квіти лягли і до братської могили воїнів, які полягли за свободу і незалежність своєї Батьківщини.
   

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.