Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:07:02

Про миробудування – на прес-брифінгу в ОДА

21.09.2017   08:51Агенцiя

Як впроваджується в області Національний план дій резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», говорили 20 вересня спілкуючись зі ЗМІ, представники влади та громадськості.

— Тема брифінгу є надзвичайно актуальною, адже мова йде про участь жінок у вирішенні таких проблем як безпека і мир, — зауважила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова і додала, що Чернігівська область активно долучається до реалізації Національного плану дій. Напрацьована низка обласних заходів, які проводяться органами влади спільно з громадським сектором та освітянами.

Голова Національної Ради жінок України Людмила Порохняк-Гановська зазначила, що досвід Чернігівщини вже достатньо вагомий, аби ділитися ним з іншими регіонами країни. Вона окреслила проблеми, для вирішення яких необхідно спрямовувати спільні дії. Це протидія ґендерно зумовленому насильству, реабілітація постраждалих від конфлікту, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, розв’язання конфліктних ситуацій з урахуванням гендерного аспекту.

— Чим більше жінок буде приймати рішення, тим менше жінок буде страждати від насильства, внаслідок військових конфліктів, — переконана Людмила Порохняк-Гановська.

Голова правління громадської організації «Центр, розвиток, демократія» Елла Ламах зауважила, що теми суто жіночих проблем не існує. Є загальнолюдські проблеми, котрі в партнерстві мають вирішувати жінки і чоловіки.

До речі, одним із спікерів сьогоднішнього брифінгу був експерт з виживання Борис Шаповалов, який також є членом Національної Ради жінок України. Його тренінги спрямовані на отримання знань різними категоріями громадян, у тому числі підлітками та молоддю, як долати стресові ситуації, що можуть виникати під час техногенних катастроф чи насильницьких дій.

Говорили на брифінгу і про важливість патріотичного виховання молоді, підготовки їх до дорослого життя. На це також спрямовано ряд заходів у рамках реалізації Національного плану дій.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини