Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:12:49

Урочистості до Дня міста

16.09.2017   09:38

Ніжинці відзначили 74-ту річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників.

Дякуючи мужності і героїзму наших ветеранів, які в суворих випробуваннях та стражданнях здобули нам перемогу над страшним ворогом – фашизмом, нині ми живемо в мирі і злагоді, а наше місто квітне, милує око затишком. Ось чому ми низько вклоняємось Вам, ветерани, за те що вистояли, перемогли, здійснивши заради нас неоціненний подвиг!

Саме 15 вересня кожного року відбувається урочисте святкування Дня міста Ніжина – історичної і культурної пам’ятки нашої держави, міста – скарбниці талантів і духовної краси.  Масові заходи пройшли у Ніжині з нагоди відзначення цієї урочистої події.

Так, о  10:00 годині відбулася урочиста хода і покладання квітів до Пам’ятного знака загиблим у роки Другої світової війни. У них взяли участь заступники міського голови Сергій Дзюба та Ігор Алєксєєнко,  керуючий справами Сергій Колесник, начальники управлінь, відділів, працівники виконавчого комітету Ніжинської міської ради, представники організацій, молодь, діячі культури, вшанували на покладанні пам'ять загиблих воїнів, тих, хто пожертвував своїм життям заради мирного сьогодення. З цієї нагоди відбулася хвилина мовчання. Ветерани, воїни Великої Вітчизняної війни почули слова вдячності за свій неоціненний подвиг.

Першим до слова запросили Алєксєєнка Ігоря Володимировича. Він привітав присутніх і передав вітання від міського голови

Анатолія Лінника і секретаря міської ради Валерія Салогуба. «Дорогі ветерани, шановні ніжинці та гості нашого міста! Сьогодні ми відзначаємо одну з найважливіших дат в історії нашого тисячолітнього Ніжина. Світлий і щасливий День, День визволення міста, День величі духу і слави визволителів. У цей  день ми вкотре приходимо до Вічного вогню, щоби пом’янути загиблих у роки Другої світової. Увічнити пам’ять про жертв війни. Віддати шану живим і низько вклонитися ветеранам.

Ми в неоплатному боргу перед тими, хто стояв до останнього на  передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під  скромними обелісками і кому судилося повернутися з неї живим.

У цей день ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих фронтовиків, віддаємо данину поваги й шани колишнім підпільникам і партизанам, оборонцям та визволителям рідного краю, які гідно пройшли важкими дорогами війни, сумлінно виконували священний обов’язок — мужньо захищали Ніжинщину  від загарбників.

Спасибі, що Ви  серед нас. Своєю мудрістю, своєю витримкою, а в багатьох випадках і своєю нелегкою працею, допомагаєте нам, своїм дітям та онукам.

Пам’ять війни – це пам’ять серця. Цю пам’ять у вічність несуть нові покоління, які нині захищають свободу і незалежність нашої держави. Для них ви завжди були і залишаєтесь прикладом найвищої самопожертви.

Для них, як і для вас, найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни.

Дорогі Ветерани, шановні ніжинці!  Від щирого серця вітаємо усіх вас з 74-ю річницею з Дня визволення міста від фашистських загарбників, бажаємо міцного здоров’я, благополуччя, ладу в родинах.

Нехай Господь Бог збереже нас від розбрату, війни та сліз. Мирного неба нам та віри у прийдешній день», - було зазначено у привітанні.

Помічниця народного депутата Тамара Стратілат долучилась до вітань і передала вітальний адрес від Олександра Кодоли.

 Потім для присутніх відбувся імпровізований концерт за участю кращих вокалістів та колективів міста


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини