Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:18:34

Розпочались навчання за участю більше 1000 резервістів оперативного резерву першої черги

07.09.2017   08:15Агенцiя

В оперативному командуванні "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України на одному з полігонів розпочались збори резервістів оперативного резерву першої черги.

Майже з усіх куточків України призвали більше 1000 чоловік, які у продовж місяця у складі штатних розрахунків відпрацюють усі елементи бойової підготовки та практично відпрацюють тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Основною метою проведення даного заходу - є відновлення навченості особового складу оперативного резерву у діях при озброєнні у складі підрозділів та підготовка до виконанні завдань за призначенням.

Варто зазначити, що до складу оперативного резерву першої черги входять військовослужбовці, які відслужили вже рік по мобілізації, мають досвід ведення бойових дій в зоні проведення АТО та продовжують нарощувати набуті навички за свої ми спеціальностями під час проведення подібних навчать та зборів.

Слід відмітити,що під час проходження таких зборів резервісти мають нагоду укласти контракт та продовжити службу саме у тій військовій частині, в якій вони проходять збори без додаткової перепідготовки у навчальних підрозділах.

На час проведення зборів усіх резервістів буде поставлено на усі види військового забезпечення, без втрати попереднього місця роботи та нараховане фінансове забезпечення, в залежності від займаної посади.

Завершальним етапом зборів - стане проведення тактичних навчань з бойовою стрільбою, під час яких буде оцінено ступінь підготовленості як індивідуально кожного, так і ступінь злагодженість дій підрозділів в цілому.


Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини