Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:44:29

У "Відродженні" відкрили центр паліативної допомоги дітям. ВІДЕО

05.09.2017   08:28Агенцiя

У центрі медико-соціальної реабілітації дітей «Відродження» відкрили центр паліативної допомоги дітям, вже є і перші пацієнти.

Поки тут тільки 4 дитячі кімнати, які обладнані всім необхідним для медичної реабілітації дітей. Проте згодом сам центр планують розширити, зараз дітки отримують необхідне лікування за допомогою сучасного медичного обладнання, придбаного за кошти іноземного інвестора. Далі у сюжеті.

Більше 20 років центр медико-соціальної реабілітації дітей «Відродження»  займається реабілітацією  діток з інвалідністю. Проте, кажуть медики центру, завжди було складно надавати якісні послуги смертельно хворим дітям, тому і зародилася ідея створити центр паліативної допомоги, де ці дітки отримували б таке необхідне для їх життя лікування.

Відкрити центр паліативної допомоги у Чернігові допоміг грант від відомої фірми-виробника медичного обладнання.  На більше ніж 2 тисячі євро у центрі забезпечили апаратурою кімнату медичної реабілітації. А за кошти ще одного іноземного спонсора зробили ремонт і умеблювали дитячі кімнати.

Всі прилади розраховані на різний вік пацієнтів. Наразі у центрі 4 дитячі кімнати, де на лікуванні перебувають дітки. Є процедурна, окремі кімнати гігієни. Дітей постійно водять на прогулянки у сади біля центру. Персонал центру паліативної допомоги працює у чотири зміни, тож діти знаходяться під постійним наглядом медичних сестер та лікарів.

У центрі також є кімнати для батьків, аби вони могли провідувати своїх дітей або ж залишатися поряд протягом усього курсу лікування. Їм також створили  зручні умови для проживання.

У майбутньому центр планують розширити, аби приймати дітей не тільки з Чернігова, а й області.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини