Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:24:51

Чи буде створено ПЗФ РЛП "Кордівка": питання обговорюється, проблеми залишаються

30.08.2017   08:37

29 серпня в обласній раді відбулося засідання робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об'єкту природно-заповідного фонду (ПЗФ) «Кордівка» в м.Чернігові.

Члени робочої групи насамперед розглянули питання порядку денного засідання «Про ситуацію зі створенням РЛП «Кордівка», надавши по ньому слово секретарю робочої групи, заступнику голови Громадської ради при обласній державній адміністрації Тамарі Петровій. Як було зрозуміло з її виступу, питання створення об'єкту природно-заповідного фонду на берегах Десни поки що залишається у так званому підвішеному стані. Як зазначалося, цілий пакет документів, що буди надіслані у вищі столичні інстанції, розглядався до тих пір, доки Громадська рада при ОДА не нагадала про строки. Та все ж, з Києва надійшов лист-погодження Мінекології з підтримкою ініціатив робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об'єкту природно-заповідного фонду «Кордівка» в м.Чернігові у формі РЛП. Однак, як було наголошено, міська влада пропонує все залишити без змін, тобто замість ПЗФ створити на більш ніж двохсотгектарній площі земель запасу лісопарк, а це, на думку члена ГР при ОДА Наталії Проскуріної, - «подальший дерибан» зеленої зони.

З наступного питання «Про позицію виконкому Чернігівської міської ради щодо створення об'єкту природно-заповідного фонду - РЛП «Кордівка» інформацію надавав представник Чернігівської міської ради Сергій Калюжний, начальник управління архітектури та містобудування. Проте члени робочої групи назвали його інформацію неконкретною і неповною.

У свою чергу, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зробив акцент на досить серйозній думці: якщо нинішнє покоління, яке має змогу захистити зелений щит міста, цього не зробить, то нащадки – внуки та правнуки – цього не пробачать. Отож слід шукати вихід із ситуації.

І вихід, а точніше, світло в кінці тонелю є. Він - за рішенням місцевої влади. Якщо міська рада буде відстоювати лище ідею лісопарку, говорили члени групи, то ПЗФ на берегах Десни не створити. Навіть якщо цю ідею всіма руками підтримує профільне Міністерство.

Як результат, члени робочої групи вирішили добиватися довіри та підтримки у районних – Деснянській та Новозаводській районних у м. Чернігіві радах і заодно звернутися з пакетом документів до Чернігівської міської ради щодо погодження створення об'єкту ПЗФ місцевого значення.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини