Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:18:26

Успішно закінчився процес злиття двох Фондів

25.08.2017   09:22Агенцiя

Успішно закінчився процес злиття двох Фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування – від нещасних випадків на виробництві та тимчасової втрати працездатності.

руки

руки

З 1 серпня 2017 року розпочато роботу Чернігівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (далі – Відділення).
   
Відділенням в повній мірі забезпечується реалізація всіх завдань та функцій, визначених Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” на території м. Чернігова, Чернігівського та Ріпкинського районів Чернігівської області.

З початку місяця відділенням здійснюється фінансування підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців на оплату листків непрацездатностіпрацюючим. Всі страхувальники отримують фінансування від Фонду в повному обсязі та на протязі 3-5 днів від подання заяв-розрахунків, попри передбачені законодавством 10 днів.

На оплату листків непрацездатності у зв’язку із хворобою перераховано з початку місяця більше 2,7 мільйонів гривень та понад 2,2 мільйони гривень спрямовано на матеріальне забезпечення майбутнім мамам за період відпустки по вагітності та пологах.
Не залишаються без увагиі роботодавці, якізвертаються за виплатоюдопомоги на похованнязастрахованихосібпрацездатноговіку.
З початку місяця на надання таких виплатспрямовано29 тис. грн.
Спеціалісти відділення разом з лікувально-профілактичними закладами міста Чернігова спрямовують всі свої зусилля на забезпечення працюючих путівками до реабілітаційних відділень оздоровниць України.

Окрема увага приділяється працівникам, які постраждали на виробництві внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання. Відділенням здійснюються страхові виплатина відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження здоров’я або в разі його смерті. З метою відновлення працездатності потерпілих діє цілий комплекс послуг з медичної реабілітації.

У 2017 році змінився порядок забезпечення інвалідів праці санаторно-курортним лікуванням. Відтепер потерпілий на виробництві сам обирає санаторій, у якому бажає пройти лікування.
Охорона життя й здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, оскільки є національним багатством держави.

Питання створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму та профзахворювань були, є і будуть залишатися важливими та актуальними на будь-якому підприємстві.

Визначаючи пріоритетом здоров’я і життя працюючої людини, страхові експерти відділення надають консультації з питань охорони праці та профілактики нещасних випадків на виробництвіпідприємствам-страхувальникам, приймають участь у проведенні семінарів, нарад на підприємствах з керівниками та посадовими особами, беруть участь в роботі комісій з питань охорони праці на підприємствах, навчанні та перевірці знань.


Т.Мурашко, начальник Чернігівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхуванняУкраїни в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини