Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:51:51

"Україна вишивана" для прилуцьких безробітних

19.08.2017   09:22

В рамках культурно-просвітницького проекту "Збережемо традиції предків”, започаткованого Чернігівською обласною службою зайнятості, 16 серпня у Прилуцькому міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних жінок ”Україна вишивана” за участю місцевої майстрині Оксани Чепурної.

Жінка вишиває бісером, закохана у свою справу і щаслива тим, що поєднує у своєму житті хобі, задоволення та роботу.

Безробітні та працівники центру мали нагоду милувалися її виробами, якими був прикрашений кабінет. Затамувавши подих, вони слухали розповідь майстрині про витоки народного мистецтва, традиції вишивання. За її словами, це улюблений і здавна поширений різновид народної творчості. Адже для вишивання не потрібно складних пристосувань, тому за бажанням кожен може навчитись цьому ремеслу та відкрити власну справу, яка буде приносити не лише задоволення, а й дохід.

Останнім часом, з піднесенням національно-патріотичних настроїв в суспільстві нового поштовху здобув розвиток національних ремесел та рукоділля. Тому вишивка сьогодні дуже популярна серед людей різного віку, нерідко прикрашає сучасний інтер’єр, одяг, надаючи йому самобутності та неповторності. Для багатьох в Україні – це світ краси й фантазії, поетичного осмислення навколишньої природи, вираження почуттів.

Організатори заходу мали на меті відродження національного рукоділля та традиційних українських ремесел. Бажаючих опанувати ази бісероплетіння Оксана Чепурна запросила на майстер.


Прилуцький МРЦЗ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини