Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:21:30

Вибір адрес, за якими встановлюються павільйони на зупинках - результат компромісу

19.08.2017   08:40

Вибір адрес, за якими цього року в Чернігові встановлюються павільйони нового зразка на зупинках громадського транспорту, пов'язаний з тим компромісом, який досягнутий між міською владою і власниками нині існуючих торгових кіосків на зупинках. Адже Чернігів іде до того, щоби на оновлених зупинках торгівлі не було взагалі.

Про це нагадав депутатам і громадськості Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час засідання 22-ї сесії міської ради 17 серпня.

Приводом стало запитання депутата під час обговорення проекту рішення «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 листопада 2016 року «Про Комплексну цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства Чернігова на 2017-2020 роки». А саме: чому нові зупинки ставляться не там, де найбільший трафік і є найбільша потреба, а ніби безсистемно і хаотично, іноді на зупинках з найменшою кількістю пасажирів?

Як вже повідомлялося раніше, навесні цього року міською владою із власниками МАФів був досягнутий компроміс, результатом якого став список перших 100 адрес, де нові зупинки з'являться у 2017-му. Тоді міський голова запропонував представникам бізнесу, які є сьогодні власниками різнокаліберних торгівельних споруд на зупинках, самостійно у своїй спільноті визначати щороку по 100 зупинок, де нові павільйони вже можна встановлювати. Але натомість за кілька років усі торгові комплекси мають бути їх власниками прибрані з зупинок на всій території міста.

Після цього зупинки з кіосками в Чернігові можуть залишитися лише як одиничні виключення, на околицях міста, де інших пунктів торгівлі поблизу нема. Усі інші зупинки стануть вільним простором з прозорими павільйонами європейського зразка.

У Чернігові загалом близько 460 зупинок громадського транспорту, приблизно на 150 з них зараз розташовуються кіоски для торгівлі. Серед них найбільш прибутковими для представників бізнесу є, природньо, ті зупинки, де найбільший трафік. 

- Якби не було цих МАФів, звісно, адресна програма встановлення нових зупинок і пріоритети були би зовсім іншими. Ми би йшли від центру, від найбільшого трафіку до найменшого. Втім, ідучи назустріч підприємцям, ми  розтягнули це «задоволення» приблизно на 4 роки. Тож сьогодні ставимо зупинки в тих місцях, де, можливо, і не найбільший трафік. Але все одно, і там пасажири мають бачити, що це зупинка громадського транспорту, - сказав міський голова.

Фінансування 100 зупинок, запланованих на цей рік, виділяється у два етапи: на 59 кошти у бюджеті вже закладені, а на 41 – потрібно додаткове фінансування.

Як відомо, зараз у Чернігові прийнятий мораторій на виділення землі під нові МАФи і завершується розробка загальноміської "Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для підприємнийької діяльності", щоби впорядкувати розміщення МАФів у масштабах міста. 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.