Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:58:18

Задоволено позов прокуратури про повернення у розпорядження держави понад 525 га сільськогосподарських угідь вартістю 11 млн. грн.

16.08.2017   08:06Агенцiя

Органами прокуратури Чернігівської області постійно проводиться вивчення питання дотримання вимог законодавства при використанні суб’єктами господарювання земель сільськогосподарського призначення, насамперед в частині повноти сплати коштів за використання сільгоспугідь.

Установлено, що у 2002 році за розпорядженням однієї з місцевих державних адміністрацій у порушення вимог законодавства суб’єкту господарювання для ведення сільськогосподарського виробництва надано в оренду на 50 років земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 525 га без проведення нормативної грошової оцінки.

Натомість у договорі зазначено, що грошова оцінка півтисячі гектарів земель становить 290 тис. грн. Фактично саме з цієї суми і обраховано розмір орендної плати. Водночас, орієнтовна вартість земель складає понад 11 млн. грн.

Таким чином, договір оренди укладено без належного розрахунку розмірів орендної плати, внаслідок чого бюджет територіальної громади недоотримував значні суми коштів.

Оскільки землекористувачем не вжито заходів до приведення договорів оренди у відповідність з вимогами законодавства прокурором направлено до господарського суду Чернігівської області позов про визнання правочину недійсним.

Дослідивши надані сторонами докази, судом позов прокурора задоволено у повному обсязі та визнано недійсним договір оренди земельної ділянки.

Робота з цих питань триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.