Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:59:56

Youth Diplomacy Forum зібрав у Чернігові 60 студентів та старшокласників з 9 міст України, а також українських студентів з Польщі та Канади

05.08.2017   11:06Агенцiя

Доволі часто можна почути думку про те, що молодь – головна рушійна сила змін у суспільстві. І не даремно, адже саме в руках нових поколінь, тобто де факто в наших руках те, що ми звемо майбутнім. І саме від нас, юних та амбітних, залежить, яким же цьому майбутньому бути: в Україні, на малій Батьківщині – Чернігівщині.

А якщо відверто, то певною мірою кожен з нас визначає й завтрашній день європейської спільноти загалом, а подекуди – і цілого світу в планетарному масштабі. Через значні глобалізаційні та інтеграційні процеси, люди – народи й нації – стають дедалі більш взаємозалежними, а це означає, що вирішення багатьох нагальних питань можна досягати лише шляхом діалогу та знайдення компромісних підходів.

І поки політики та дипломати займаються цим на офіційному рівні – за круглими столами, у таких важливих для нас Мінському та Нормандському форматах перемовин, у кулуарах парламенту, ми в GAVA також час даремно не втрачаємо –шукаємо та долучаємо до конструктивного обміну думками активну молодь зі всієї країни. Кожного разу у різних місцях та за різних обставин, а ось 28 та 29 липня 2017 року – на Youth Diplomacy Forum, що зібрав в рамках єдиної платформи разом 60 студентів та старшокласників з 9 міст України, а також українських студентів з Польщі та Канади.

Стрижневою темою для дискусії стало питання ролі молоді в процесі євроінтеграції України, навколо якого і вибудовувалися як спічі тих професіоналів своєї справи у сферах міжнародної аналітики, журналістики, економіки, і власне політики та дипломатії, котрі виявили бажання виступити перед новим поколінням лідерів і поділитися власними знаннями та досвідом, так і обговорення в межах 5 окремих спеціалізованих комітетів, що були сформовані з самих делегатів форуму відповідно до їхніх преференцій: для когось пріоритетним став напрям розвитку безпекової політики України, комусь ближчими до душі виявилися галузі освіти чи туризму. Одним словом, робочу групу до вподоби знайшов кожен, і ніхто не лишився осторонь дискусії.

Спікери. На такого роду заходах це завжди ті особистості, котрі скеровують та надихають. На YDF склалася така ж ситуація, коли молодь уважно прислухалася до всього, що лунало зі стейджу, і вбирала в себе ті необхідні поради та настанови, які свого часу допомогли самим виступаючим досягнути успіху у власній справі. Не боялися юні делегати і ставити питання – подекуди із нотами критики, а іноді й досить провокаційні, не лишаючи байдужими жодного з присутніх в дискусійній залі. І що найважливіше – ні один із важливих для делегатів моментів не лишився без компетентної відповіді з боку спікерів.

Генадій Максак, Наталя Гузь та Наталія Романова ділилися життєвим та професійним досвідом в перший день форуму.
Гостями ж заходу в заключний день стали сонячна, творча та щира Юлія Свириденко – директор Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА, яка не лише розповіла про свій досвід спілкування зі Східними українськими дипломатичними партнерами з КНР, але й порадувала всіх присутніх віртуозною грою на фортепіано; Віктор Савінок привідкрив делегатам двері до світу молодіжної дипломатії, маючи за плечима роки на керівній посаді дипломатичного клубу «Амбассадор» на базі рідного авторові Київського інституту міжнародних відносин.

Кульмінаційною подією форуму став виступ зі своєю неймовірно сильною промовою відомого журналіста як на теренах нашої Батьківщини, так і за її межами – Віталія Портнікова, який розповів про мрійництво, цілеспрямованість та патріотизм і «з чим це все їдять». Можна точно сказати, що кожен з меседжів, що пролунав зі сцени за весь час форуму, не пройшов повз свого адресата – молоду та амбітну людину, що прагне змін у своїй державі.

Натхненні та готові до прийняття рішень, делегати між лекціями, під акомпанемент Павла Ребенка за фортепіано, досягали власних консенсусів, аби запропонувати свої бачення розв'язання болісних та важливих для українського суспільства питань.

Усі ідеї та підходи були сформовані в резолюції; а у фінальному вигляді все обговорене та «відшліфоване» набуло форми загального меморандуму, який в подальшому було направлено до тих самих людей, які все ж поки мають трохи більше повноважень на офіційному рівні (як вже згадувалося раніше) і, як сподіваємось ми, в GAVA, почують голос молоді, яка творить нову, альтернативну дипломатію.
Дні з часу проведення Форуму минають, але щось із кожною такою подією неодмінно зрушується всередині учасників, спікерів та організаторів. Мабуть, це дійсно надихає рухатись вперед – коли ти бачиш, що поряд є однодумці і вони відкриті до діалогу. Адже саме в дискусії породжується істина. І хто, як не молодь, має відкрити цю істину, аби об'єднати та згуртувати навколо неї тих небайдужих, які готові будувати нову Україну?


Ірина Дасюк, GAVA
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини