Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:26:25

Як ОТГ подають проекти на кошти субвенції: Чернігівщина п’ята. Знизу

05.08.2017   09:30Агенцiя

Станом на 3 серпня комісія при Мінрегіоні розглянула загалом 640 інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які будуть реалізовані за кошти державної субвенції.

З 366 ОТГ, які цього року отримують інфраструктурну субвенцію, проекти подали поки 125.

Комісія схвалила 553 з поданих ОТГ проектів на загальну суму близько 450 млн грн.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, за результатами третього в цьому році засідання комісії з розгляду поданих об’єднаними громадами інфраструктурних проектів, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету.

«Минулий рік показав, що об’єднані громади можуть мобілізуватися і використати кошти субвенції досить швидко і, в цілому, ефективно. Але це не означає, що цього року ОТГ можуть не поспішати з подачею проектів. Умови надання субвенції не змінилися, тому зволікання неприпустиме. Кошти, які держава запланувала на розвиток інфраструктури ОТГ, на швидкі позитивні зміни в громадах, мають бути належним чином використані, а не повертатися до держбюджету. Звертаюсь до керівництва ОТГ: якщо потрібна допомога у розробці проектів — не мовчіть. Фахівці Міністерства, спеціалісти регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування готові надати вам підтримку і прискорити процес підготовки проектів. Крім того, ви вже маєте минулорічний досвід і кращі практики ваших колег, користуйтеся ними», — закликав В’ячеслав Негода.

За даними Мінрегіону, найбільш активними є об’єднані громади Закарпатської області – там вже подали проектів на 100 % суми субвенції. Майже розподілили кошти субвенції ОТГ Донецької (залишок 11 %) та Івано-Франківської (залишок 17 %) областей.

У аутсайдерах чотири області: Житомирська, Київська, Миколаївська та Харківська. Від ОТГ цих областей проектів до Мінрегіону поки взагалі не надходило.

Як повідомлялося, держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об’єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад врегульовано постановою Кабінету Міністрів України № 200 від 16 березня 2016 року.

Стан подання об’єднаними громадами проектів до фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури


Мінрегіон

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини