Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:08:26

Сучасне озброєння для війська

28.07.2017   07:54Агенцiя

На Гончарівському полігоні за участю Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова відбулось випробування нових зразків озброєння та військової техніки, що розроблялись вітчизняними підприємствами.

Так, військові випробувачі  представили кулемети і снайперські гвинтівки, гранатомети та міномети, сучасні протитанкові ракетні комплекси.

Особлива увага була прикута термобаричним боєприпасам, які на сьогоднішній день фактично відсутні на фронті та можуть застосовуватись спецпідрозділами Збройних Сил України.

Перспективним для ведення бою організатори визначили 60-міліметровому міномет, що може застосовуватись в АТО і  здатний точно вражати цілі, а головне він не підпадає під заборону Мінських угод.

Поряд з цим було продемонстровано безпілотний авіаційний комплекс «Горлиця» та модернізований безпілотний бойовий транспортний засіб «Фантом-2», оснащений потужною ракетною зброєю.

Тож незабаром, після проведення державних випробувань та погодження певної документації нові зразки озброєння та військової техніки надійдуть до українського війська.  


Ігор Березинський

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини