Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:54:57

Громадська рада - громадська думка

22.07.2017   13:50

21 липня під час четвертого засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради члени організації висловили власну позицію стосовно формату святкування Дня Державного Прапора України, 26-ї річниці незалежності України та з нагоди святкування 500-річчя Реформації.

Про підготовку та відзначення заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України доповіла заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко.

Посадовець представила план святкування, який увібрав у себе ряд традиційних та масових заходів, на кшталт вручення паспортів юним прилучанам біля пам'ятника Тарасові Шевченку та урочистого підняття Державного прапора України. Крім звичних заходів планується проведення виставки прапорів із зони проведення бойових дій АТО, оскільки ці державні символи несуть на собі слід війни, залишений в час незалежності України.

Увазі членів Громадської ради було наведено пропозицію громадського активіста Григорія Дорошенка, який розробив один з планів заходів відзначення державних свят. На основі пропонованої ним урочистої ходи Громадська рада вирішила провести дійство від дитинця нашого міста пам'ятника Володимиру Мономаху до Театральної площі, де у міському Будинку культури відбудуться урочистості. У вечірній час на городян чекатиме розважальна програма для дітей, демонстрація екстремального спорту від прилуцької молоді та святкова концертна програма.

Також учасники засідання розглянули звернення Прилуцької церкви євангельських християн-баптистів щодо проведення заходів на Центральній площі міста з нагоди святкування 500-річчя Реформації й запропонували змінити місце проведення заходу на Театральну площу Прилук, де звучання духового хору та розповсюдження релігійної літератури, на їхню думку, буде краще сприйматися городянами.

У рамках засідання члена ГО “Спортивно-бійцівський клуб В. Лічман” Ренату Шевченко було внесено до складу комісії з підготовки навчальних закладів міста до нового навчального року. А члена ГО “Прилуцький козацький полк” Сергія Красіловця внесено до складу Громадської ради, який за статутом повинен налічувати 35 чоловік. За умовами статуту дорадчого органу за обставин, коли один з членів ради залишає ГР, його місце посідає кандидат, який за кількістю набраних голосів перебував на 36 місці. Нагадаємо, що 29 квітня за трагічних обставин померла член Громадської ради Людмила Іванова, яка потрапила в жахливу дорожню аварію. Під час засідання усі присутні згадали цю світлу людину добрими словами й відзначили її особисті високоморальні цінності.


Прес-секретар Прмлуцької міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини