Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:55:51

Сховатися не вийшло – слава знайшла "героя". ВІДЕО

21.07.2017   15:16Агенцiя

У четвер, в Чернігові, з ініціативи «Чернігівської Правозахисної Спілки» та дайджесту «Антикорупційний альманах" відбувся круглий стіл на тему: «Очищення поліції: незважаючи на люстрацію люди Януковича живуть і процвітають».

Під час «круглого столу» на конкретних прикладах було розглянуто корупційні схеми які використовували міліціонери часів В. Януковича.
Як приклад було розглянуто біографію начальника Управління захисту економіки в Кропивницькій області ДЗЕ НП України Духно Володимира Миколайовича, https://declarations.com.ua/declaration/nacp_7ac3f1c0-36f9-45b6-8af8-2b77a72e84ee який до цього працював у Чернігові, був співробітником УБОЗу, а саме начальником відділу боротьби з корупцією УБОЗ УМВС України в Чернігівській області.
 
Як розповів Сергій правозахисник Сергій Нестеренко, його клієнт житель м. Павлоград Дніпропетровської області Юрій Рожко у 2007 році придбав автомобіль TOYOTA CAMRY 2007 року випуску № кузова JTNBK40K503031007 шляхом укладання кредитного договору №700001110 від 03.09.2007 року в ЗАТ «Альфа0Банк» сума кредиту була 46 894, 29 доларів США.

Після підняття курсу долару Юрій Рожко сплачувати кредит нормально не міг, і з метою збереження товарного стану автомобіля поставив його на стоянку до свого знайомого Духно В. М., при цьому технічний паспорт власник залишив у машині, про що було відомо Духно В. М., він мав право використовувати автомобіль у разі потреби. Останні раз Рожко Ю. М. спілкувався з Духно В. М. з приводу свого автомобіля на початку 2017 року та останній повідомив, що автомобіль Рожка Ю. М. знаходиться у ньогоі все з ним добре.

У червні до Рожка Ю. М. звернувся житель Чернігова Тонклевський ігор Степанович, який повідомив його, що у вересні 2016 року придбав його автомобіль. Коли він намагався його продати в лютому 2017 році то дізнався, що даний автомобіль перебуває в заставі банку по кредитному договору з Рожко Ю.М.

За його словами, Тонклевський І. О. побачив оголошення про продаж автомобіля на одному з інтернет-сайтів. Зустрілися вони біля «Болдиної гори» куди Духно В. М. приїхав з якоюсь жінкою на одному автомобілі та чоловік на ім’я Вітя на автомобілі TOYOTA CAMRY.
Після огляду автомобіля покупцю все сподобалося. Проте Духно В. М. повідомив, що для продажу транспортного засобу необхідна присутність його сестри, яка на той час не була в місті Чернігові, оскільки автомобіль був зареєстрований на неї, оскільки Духно В. М. займав посаду начальника Управління захисту економіки в Ченігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Вони домовилися укласти угоду купівлі-продажу 1 вересня 2016 року.

1 вересня 2016 року о 13 год. 00 хв. вони зустрілися у приміщенні МРЕВ та уклали договір купівлі-продажу автомобіля TOYOTA CAMRY.
Під час укладання угоди договору були присутні Духно Володимир Миколайович та його рідна сестра Журило Олена Миколаївна (яка виступала офіційним продавцем). Гроші за автомобіль у сумі 12 300 доларів США Тонклевський І. О. безпосередньо передав Духно В. М., так як за його словами і за словами Журило О. М. був саме він.

Так, Рожко Ю. М. дізнався, що його транспортний засіб TOYOTA CAMRY був невідомим йому способом, без його згоди, з втикористанянм службового становища Духно Ю. М. переоформлено на його сестру Журило О. М. Дане переоформлення автомобіля відбулося за попередньою змовою з працівником МРЕВ ДАІ шляхом внесення до офіційних документів недостовірних відомостей та з використанням службового становища.
Це дало змогу Духно В. М. у 2016 році відчужити автомобіль TOYOTA CAMRY, що належав Рожко Ю. М. – Тонклевському І. О.

На сьогодні Рожко Ю. М. сплатив за автомобіль 10 000,00 доларів та залишився винним банку 618 000 тисяч гривень, хоча транспортного засобу вже не має.

За словами Тонклевського І. О., коли він дізнався, що автомобіль TOYOTA CAMRY знаходиться у заставі і належить невідомому йому Рожко Ю. М. він зателефонував Духно В. М., щоб розібратися у ситуації. У відповідь він отримав від нього «пораду» з погрозами, щоб він більше не підіймав цього питання, інакше: «Тонклевський не зможе працювати ніде в Україні».

Про стиль роботи Духно В. М. говорить і інший факт.

Під час «круглого столу» учасники почули свідчення чернігівця Михайла Силенка, який свого часу як підприємець здійснював автобусні перевезення, зокрема по маршруту «Корюківка-Чернігів».  Його конкуренти, нинішні чернігівські фактичні монополісти у сфері перевезень пасажирів автобусом за допомогою Духно В. М. перешкоджали підприємницькій діяльності  ФОП Силенка. Його автобуси зупиняли працівники ДАІ і складали фіктивні протоколи, автобуси арештовували і заганяли на штрафмайданчик перед проведенням тендерів щодо здійснення перевезень пасажирів. 
 
Також, взяла участь у проведенні «круглого столу» і одна особа, яка забажала поки, що залишитися невідомою, проте вона погодилася надати документи, щодо знищення компанією чернігівських міліціонерів – вихідців з Луганського регіону 171 військового заводу, але детальнішу інформацію про це, розкажемо під час наступного «круглого столу».

По завершенню «круглого столу» активісти, прийняли рішення допомогти українській владі у продовженні поліцейської реформи та очищенні влади від корупціонерів.

З цією метою учасники подій та активісти написали звернення до Генерального Прокурора Юрія Луценка та народних депутатів України.      
   


Сергій Корнієнко

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини