Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:02:27

Колишня безробітна - господиня "Зеленої світлиці"

19.07.2017   08:47

Гармонійне поєднання основних сфер життя — родини та роботи, приносить нам неабияку насолоду та щастя. Яскравим цьому підтвердженням є родина Біликів з Ічнянщини, якій вдалося поєднати сімейне життя, кар’єру та хобі. Сталося це завдяки родинному бізнесу – хутору «Зелена світлиця».

А починалося все не так вже й давно, у 2011 році, коли Ірина, залишившись без роботи, звернулася до районного центру зайнятості за допомогою в працевлаштуванні. Відвідавши семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, вирішила і собі спробувати започаткувати власну справу. Вибір пав на зелений туризм, адже цей вид відпочинку набуває в Україні все більшої популярності, а Чернігівщині є що показати і запропонувати туристам.

Адже, окрім неймовірної флори і фауни, регіон багатий історико-культурними пам'ятками. Задум Ірини підтримала родина. За направленням служби зайнятості безробітна пройшла навчання на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець», отримала виплату допомоги по безробіттю одноразово і разом з чоловіком Миколою почала розбудовувати садибу «Зелена світлиця».

Тепер вся родина працює пліч-о-пліч, маючи спільні захоплення, успіхи та турботи.

Розташований на півдні Чернігівської області, у селі Хаєнках, за 5 кілометрів від районного центру – містечка Ічні, родинний хутір «Зелена світлиця» пропонує туристам помилуватися мальовничими краєвидами, подихати свіжим повітрям, поласувати домашніми стравами та насолодитися сільськими радощами: риболовлею, збиранням грибів-ягід, справжньою вільховою лазнею.

Там можна поплавати в басейні, покататися на велосипеді або човні, а взимку - на лижах та санях. До послуг гостей колоритна хата-мазанка та затишні двоповерхові будиночки-зруби, де предмети минувшини, гармонійно поєднуючись з благами цивілізації, забезпечують комфортний відпочинок. Поряд альтанки, зручні лавки, гамак, мангал, місця для вогнищ. На території хутору - сад з плодовими деревами та ягідник, маленька пасіка і невеличка копанка, дитячий майданчик, спортивне поле і навіть банкетна зала, а біля садиби - ліси, луки і річка. Відпочиваючи там, можна податися на екскурсію і ознайомитися з відомими туристичними родзинками Чернігівщини.

Привітні, моторні, завзяті господарі своєю енергією й оптимізмом заряджають всіх відпочивальників. На гостини у родинний хутір приїжджають туристи з усієї України. Є й постійні гості.

«Безпечно. Тихо. Красиво. Чисто. Зручно. Домашньо. Цікаво», - так характеризують відпочинок у своїй садибі її господарі Ірина і Микола Білики, і запрошують до себе всіх, хто втомився від повсякденних турбот та міської метушні.


Юлія Скубан, Ічнянський районний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини