Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:11:22

Продовжуються перевірки підприємств, які здійснюють діяльність із зберігання та переробки зерна

15.07.2017   12:18Агенцiя

Упродовж травня-червня поточного року фахівцями Управління Держпраці у Чернігівській області проведені 4 планові перевірки суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність із зберігання та переробки зерна.

Під час перевірок особлива увага зверталася на дотримання працюючими вимог нормативних актів з охорони праці під час виконання технологічних процесів та експлуатації виробничого обладнання.

Встановлено, що на перевірених підприємствах створені служби охорони праці. Керівники підприємств, інженери з охорони праці, головні спеціалісти та працівники, які виконують роботи підвищеної небезпеки, пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Призначені посадові особи, які вирішують конкретні питання з охорони праці, відповідальні за технічний стан машин, механізмів, устаткування та безпечну організацію робіт. Розроблені інструкції та інші нормативні акти підприємства з охорони праці. На підприємствах налагоджено проведення інструктажів з питань охорони праці на робочому місці та проведення медичних оглядів працівників. Території підприємств знаходяться у задовільному стані.

Разом з тим, було виявлено і ряд порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Так, в ДП «Ніжинський КХП» встановлена відсутність дозволів Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. В ПрАТ «Семенівське ХПП» відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт підвищеної небезпеки на висоті.

У ДП «Ніжинський КХП» не велися журнали перевірки технічного стану транспортних засобів, не проводилися передрейсові медичні огляди водіїв транспортних засобів. Не пред’явлено акти щодо проведення періодичних перевірок і прочищення димових і вентиляційних каналів житлових багатоквартирних будинків, що знаходяться на балансі підприємства.

У ТОВ «Земля і Воля» і ДП «Ніжинський КХП» порушуються вимоги щодо організації та безпечного проведення газонебезпечних робіт: не призначені відповідальні особи, не розроблені переліки газонебезпечних робіт, при проведенні робіт не оформлюються наряди-допуски, працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту для виконання газонебезпечних робіт.

В ДП «Ніжинський КХП» не розроблено Положення про енергетичну службу з визначеною достатньою кількістю електротехнічних та електротехнологічних працівників. Не проводиться технічний огляд електроустановок понад 1000 В. Не забезпечено проведення протиаварійних і профілактичних вимірювань та випробувань електроустановок. Працівники та самі електроустановки до та вище 1000 В не забезпечені електрозахисними засобами захисту згідно з нормами комплектування. Не проведено спеціальне навчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці електротехнічним працівникам та працівникам, які виконують газонебезпечні роботи.

За результатами проведених перевірок керівникам підприємств видані відповідні розпорядчі документи щодо необхідності усунення виявлених порушень. За допущені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 19 осіб. До суду направлені матеріали щодо заборони експлуатації устаткування та видів робіт підвищеної небезпеки. Так, зокрема заборонено експлуатацію електроустановок ТП-232, РП-10 кВ ДП «Ніжинський КХП».

Одночасно, з метою посилення роботи щодо запобігання виникнення нещасних випадків і аварій на виробництві Управлінням здійснюється систематична превентивна, консультативно-роз’яснювальна робота. Проводяться наради, семінари, надаються рекомендації для забезпечення належного рівня промислової безпеки та недопущення нещасних випадків і аварій на виробництві в період підготовки матеріально-технічної бази до проведення робіт по заготівлі зерна нового врожаю.


Управління Держпраці у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.