Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:10:30

У Ніжині копи спіймали в кукурудзі та побили екс-міліціонера. ВІДЕО

15.07.2017   12:10

Постраждалий твердить, що дії поліцейських були незаконні.

У Ніжині поліцейські У Ніжині поліцейські начепили наручники на свого колишнього колегу У Ніжині поліцейські начепили наручники на свого колишнього колегу начепили наручники та застосували сльозогінний газ до свого колишнього колеги капітана Сергія Іванюка. Екс-міліціонер запевняє, що постраждав ні за що, а копи твердять, що чоловік чинив їм опір і не зупинив автомобіль на вимогу, йдеться в сюжеті ТСН.

Екс-заступник керівника районної поліції показує сліди, які залишилися від несподіваної зустрічі з колегами – синці та ссадна. Дісталось і йому, і дружині. "У мене синці ось на руці, на голові ось шрам, на носі здерте і під око пішло", - каже колишній поліцейський Сергій Іванюк. "Я навіть не розібрала, що то поліція, думала, бандіти якісь. Стали гамселити, бити", - твердить дружина Ірина Іванюк.

Два роки тому Сергій Іванюк очолював цілий підрозділ громадської безпеки району та й подумати не міг, що колись опиниться в кайданках просто посеред кукурудзяного поля. Каже, патрульні застали його зненацька близько другої години ночі у посадці. "Ми всі люди, нам треба природні потреби справляти", - каже колишній поліцейський. На чоловіка вдягли наручники – він протестував.

У поліції пояснюють, що затримували порушника правил дорожнього руху, який їхав без номерів і не зупинився на вимогу. Темну "дев'ятку" переслідували по місту і врешті загубили її у кукурудзі, а потім на полі помітили такий самий автомобіль, а спецзасоби до власника авто використовували, бо думали, що втече. "Він намагався вирватися. Я не знаю, з якою метою. Після чого було прийнято рішення його акуратненько покласти на землю", - розповів в.о. керівника сектору реагування патрульної поліції Владислав Веремієнко.

Копи підозрювали, що власник авто нетверезий, однак у лікарні аналіз показав ідеальний результат — 0 проміле. "Тут я коментувати не можу. Я сидів поряд, від водія відчувався явний запах алкоголю", - каже Веремієнко. Іванюк же твердить, що система починає працювати на захист себе та вимагає повернути свою машину. "При мені авто ніхто не опечатував. Зазвичай роблять таку бумажку біленьку і наклеюють на двері. Це робиться у присутності власника", - твердить чоловік. Він переконаний, що його машину сплутали з іншою, однак поліцейські впевнені, що затримали саме того, кого шукали.

Як доказ – показують ту саму "дев'ятку". Кажуть, попри слова водія, що авто було з номерами, сліди на машині свідчать про інше. "Ось бачите, сліди від мошкари. Коли на великій швидкості їдете – мошкара розбивається. Тобто машина певний час їздила без номерів", - твердять копи. Темна "дев'ятка" у Ніжині – один із найпопулярніших автомобілів. Де ділися номери, хто порушник і чи були в поліцейських підстави застосовути фізичну силу – тепер з'ясовуватиме прокуратура. Там уже взялися за розслідування. Його могло б значно спростити відео з нагрудних камер патрульних, однак у ніжинських поліцейських такого обладнання досі немає.


Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.