Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:26:30

Комп’ютерні ігри стають на службу війську. ВІДЕО

04.07.2017   15:02

Курсанти 169-го навчального центру, що дислокований у селищі Десна Козелецького району, свої перші постріли тепер роблять в лазерному тирі. Далі — про переваги новації та про те, чи може звичайний навчальний клас замінити полігонні стрільби.

П’ятий за ліком електронний комплекс для відпрацювання навичок стрільби на повну потужність запрацював у 169-му навчальному центрі, що розташований у Десні Козелецького району. Відтепер курсанти, що приходять сюди опановувати військову науку, після вивчення теорії не одразу направляються на стрілецькі полігони —  спочатку вони йдуть в тир. Тут за допомогою спеціального програмного забезпечення, великого екрану та макетів зброї армійці відпрацьовують первинні навички поводження зі зброєю та базові стрілецькі вправи.

Олександр Кучинський, помічник начальника навчального відділення: «В програмі цій застосовується все, окрім віддачі зброї. В програмі можна задавать напрямок вітру, швидкість вітру, напрямок руху мішені (флангова, фронтальна), а також задавати метеорологічні умови вправи — сніг чи туман, день чи ніч».
 
Та лазерний тир представляє інтерес не лише для курсантів-початківців, ходять сюди й більш досвідчені армійці для того, щоб відшліфувати свої навички у більш складних метеоумовах , ніж це дозволяє погода за вікном. А все тому, що програмне забезпечення дозволяє вносити різноманітні корективи до стандартної програми стрільб.
Олександр Кучинський, помічник начальника навчального відділення: «Під час виконання військовослужбовець показав позитивні результати, то він далі виконує вправи на полігоні. Якщо на полігоні його це вже не задовольняє, то можна тут зробить йому… Під військовослужбовця вправи можна ускладнити у порівнянні з тими, що заплановані в курсі стрільб. Є тут конструктор, в конструкторі задається вправи безпосередньо оператором і на вимогу якогось військовослужбовця».
 
Щоправда певні недоліки в цього тиру також є, кажуть військовослужбовці.

Юрій Данилюк, командир відділення: «Річ, звичайно, хороша, але недоліки в тому, що немає віддачі, а прицілюватися краще, за рахунок того, що немає віддачі. Ну, корисна штука для навчального центру».
 
А ще, додають армійці, до вже наявних у програмі фонів та рельєфів місцевості необхідно додати зимових пейзажів та розробити спеціальні фони для боїв в лісосмугах і ярах, тоді програма буде цілком відповідати вісім сучасним вимогам. Та попри певні недоліки, військові кажуть, що цей комплекс дуже корисний, адже за його допомогою можна відпрацьовувати навички ведення бою у місті чи будівлях. На жаль, таку практику організувати в умовах навчального центру вкрай складно.


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини