Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 11 травня, 06:03:01

Урочистий випуск Академії ДПтС-2017

01.07.2017   09:35Агенцiя

30 червня на Красній площі Чернігова відбувся другий випуск молодих фахівців Академії Державної пенітенціарної служби. Парад випускників приймав ректор Академії ДПтС – полковник внутрішньої служби Олексій Тогочинський.

На урочистий захід прибули  заступник Міністра юстиції Денис Чернишов, заступник Міністра освіти і науки Роман Греба, народний депутат Олександр Кодола, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

Дипломи державного зразка вручили 324 випускникам, 171 отримав спеціальне звання «лейтенант внутрішньої служби». А 20-ом курсантам поважні гості вручили дипломи з відзнакою.

З напутнім словом до випускників звернувся голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. Зокрема, він зазначив: «Ви отримали довгоочікувані дипломи, більшість із вас отримала погони. Ви не тільки отримали вищу освіту, ви отримали перше в житті звання – лейтенант. Навчання і юність закінчилися. Бажаю, щоб на життєвому шляху ви гідно пройшли всі випробування».

До курсантів звернувся заступник Міністра юстиції Денис Чернишов: «На вас покладено велику місію захисту суспільства і перебудови мислення тих, хто потрапив за ґрати. І тих, хто буде працювати в цивільних закладах, також вітаю і дуже прошу нести ті паростки, які заклали у вас ваші викладачі».

Заступник Міністра освіти і науки Роман Греба привітав випускників такими словами: «Я бачу ваше натхнення і вірю, що ви зможете все, ви зможете гідно вступити в це життєве море і ви своєю енергією зміните Україну».

Розділити незабутні миті з випускниками прийшли також їхні рідні та близькі. Привітала випускників і подякувала керівництву і викладачам Академії від імені батьків мати випускника Тетяна Прохоренко.

Випускники вшанували пам’ять загиблих за свободу і незалежність України, поклавши квіти до Братської могили, Меморіальної дошки загиблим у зоні АТО і героям Небесної сотні.

Синхронність рухів і злагодженість дій продемонстрували курсанти у виконанні стройових вправ плац-параду. Наприкінці свята молодих фахівців, курсантів, колектив Академії ДПтС і всіх гостей благословив військовий капелан, настоятель церкви Святих мучеників Чернігівського князя Михаїла і боярина Федора протоієрей Олег Сіренко.

Урочистим маршем молоді лейтенанти рушили у самостійне життя, весело підкидаючи вгору пригорщі монет. Фінальним акордом стало фотографування з почесними гостями.


За повідомленням прес-служби Академії ДПтС
 

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини