Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:08:24

В Носівському районі чиновниця постачала навчальним закладам "віртуальне" вугілля

29.06.2017   09:51

В ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого Носівським відділом Ніжинської місцевої прокуратури Чернігівської області за матеріалами управління захисту економіки в Чернігівській області, слідчим Носівського відділення поліції повідомлено про підозру начальнику відділу освіти Носівської районної державної адміністрації.

Службова особа, достовірно знаючи про відсутність потреби у закупівлі вугілля для школи, навчально-виховного комплексу і Будинку дитячої та юначої творчості, змовилася з представниками приватного підприємства для здійснення оборудки з "віртуальної" поставки вугілля закладам освіти та перерахування коштів комерційній фірмі.

Хоча поставка вугілля відбувалася виключно на папері, в період з лютого по червень 2016 року посадовець внесла до договорів купівлі-продажу, актів прийому-передачі та витратної накладної завідомо неправдиві відомості щодо отримання відділом освіти Носівської райдержадміністрації від комерційної фірми 30 тонн кам'яного вугілля загальною вартістю 89,4 тисяч гривень.

Підроблені документи у червні 2016 року відділом освіти Носівської РДА були передані до Управління Державної казначейської служби у Носівському районі, на підставі яких комерсантам було безпідставно перераховано гроші.
Вказаними діями начальник відділу освіти Носівської районної державної адміністрації Чернігівської області завдала збитків державі в сумі 89400 гривень.


За даним фактом слідчим Носівського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) - карається штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Управління захисту економіки в Чернігівській області департаменту захисту економіки Національної поліції України

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.