Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:35:17

КП "Чернігівводоканал" контролює нелегальні врізки у водопровідну мережу приватного сектору

29.06.2017   08:23Агенцiя

Через розкрадання води мешканцями сіл Чернігівського району, КП «Чернігівводоканал» несе чималі збитки. При цьому частина втрат води додатковим тягарем лягає на тарифи, за якими сплачують сумлінні абоненти.

Керівництво КП «Чернігівводоканал» не може миритися з такою ситуацією. У разі зростання різниці між видобутком води та її реалізацією в селах Киїнка, Трисвятська Слобода та Зарічне за підсумками червня місяця, на свердловині «Зарічна» буде замінено насосне обладнання на менш потужне, через що в часи пікових навантажень тиск води у мережі може зменшуватись.

Останнім часом, через встановлення засушливої погоди, збільшилось споживання води мешканцями приватного сектору. Вода у вечірній час використовується для поливу присадибних ділянок. Особливо, проблеми з водопостачанням проявилися в Чернігівському районі, де в селах Киїнка, Трисвятська Слобода та Зарічне вода подається зі свердловини «Зарічна». Насосне обладнання, встановлене на свердловині, не забезпечувало потрібний тиск у мережі в часи пікового розбору води з 19 до 22 години. Керівництвом КП «Чернігівводоканал» було прийняте рішення щодо заміни насосів на свердловині «Зарічна» на більш потужні. Відповідні роботи проведені 21 червня.

Таким чином, встановивши нове, більш потужне насосне обладнання, «Чернігівводоканал» виконав свої зобов’язання перед мешканцями сіл Киїнка, Трисвятська Слобода та Зарічне щодо якісного та цілодобового забезпечення абонентів питною водою. Але медаль має два боки. За інформацією абонентського відділу, щомісячні втрати води на свердловині «Зарічна» складали до трьох тисяч метрів кубічних на місяць. Під час сезону літнього поливу, розбіжність між обсягами видобутої води та тієї, що реалізується населенню сіл, збільшується в рази. Це відбувається через те, що чимало абонентів Водоканалу, які мешкають в Киїнці, Слободі та Зарічному, мають нелегальні врізки у водопровідну мережу та використовують воду безобліково.

Нове насосне обладнання, встановлене на свердловині «Зарічна» збільшить обсяги видобутку води, через що різниця між видобутком та реалізацією тільки зростатиме. Окрім того, суттєво зростуть витрати підприємства і на оплату електроенергії, споживання якої підвищиться через потужність нового насосного обладнання.

На жаль, економічна ситуація, що склалася на підприємстві, не дозволяє керівництву крізь пальці дивитися на мільйонні збитки, які виникають через розкрадання води деякими абонентами. Якщо за підсумками червня різниця між видобутком та реалізацією по селах Киїнка, Трисвятска Слобода та Зарічне збільшиться, «Чернігівводоканал» буде змушений піти на непопулярні заходи, замінивши насосне обладнання на менш потужне, тим самим обмеживши у часі споживання води мешканцями Чернігівського району.

 Фактично, розкрадаючи воду, громадяни перекладають втрати підприємства на сумлінних абонентів – мешканців міста Чернігова, які своєчасно та в повному обсязі сплачують за послуги Водоканалу – адже всі втрати води лягають додатковим навантаженням на тариф.

Керівництво КП «Чернігівводоканал» звертається до всіх мешканців приватного сектору з проханням встановити лічильники води і розраховуватись за спожиту воду тільки за їх показниками.

 
Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини