Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:33:02

На Чернігівщині активізувалися незаконні перевізники білоруських цигарок

27.06.2017   14:37Агенцiя

Чергову спробу незаконного ввезення тютюнових виробів припинили у неділю - 25 червня - у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Про це повідомили у Чернігівській митниці ДФС.

Понад 1,5 тисячі пачок цигарок білоруського виробництва знаходились у багажному відділенні рейсового автобуса «Вільнюс-Одеса», який слідував з Республіки Білорусь в Україну. Вантаж, що значно перевищував дозволену до ввезення норму, виявили співробітники митниці спільно з прикордонниками під час здійснення контрольних заходів. Власником цигарок виявився громадянин України. Відносно нього митниками складено протокол про порушення митних правил за 472 Митного кодексу України. Цигарки оцінено у майже 13,5 тисяч гривень. Санкції порушеної статті передбачають накладення штрафу у розмірі 100 відсотків від вартості предметів правопорушення.

Значно серйозніше покарання очікує на власника 1660 пачок цигарок, оцінених майже у 14 тисяч гривень, які 20 червня цього року громадянин України також намагався незаконно ввезти в Україну через пункт пропуску «Нові Яриловичі». Щоб було «надійніше», він сховав цигарки під обшивкою автомобіля. Отже, митникам разом з прикордонниками довелося знімати бокові панелі салону автомобіля, щоб дістатися до прихованого вантажу. Санкції статті 483 Митного кодексу України, за якою кваліфікується дане порушення, передбачають не тільки 100-відсотковий штраф, а й конфіскацію транспортного засобу, який використовувався для приховування.
 
У Чернігівській митниці ДФС повідомили, що вартість вилучених з початку року тютюнових виробів перевищила 53 тисячі гривень.

Останні новини Чернігівщини

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.