Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:33:37

Аудиторами фіскальної служби встановлено заниження орендної плати за землю та спрямовано до бюджету 670 тис. гривень

26.06.2017   11:48Агенцiя

В ході документальної позапланової виїзної перевірки одного із товариств з обмеженою відповідальністю, підрозділами аудиту Головного управління ДФС у Чернігівській області було встановлено, що між орендодавцем «М» та ТОВ «Ф» у 2006 році було укладено договір оренди земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

Порядок визначення розміру орендної плати врегульований статтею 288 Податкового кодексу України відповідно до якої, підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки (ст. 288.1).

Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою: для земель сільськогосподарського призначення - розміру земельного податку, що встановлюється цим розділом; для інших категорій земель - трикратного розміру земельного податку, що встановлюється цим розділом (стаття 288.5.1).

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Крім того, до нормативної грошової оцінки землі застосовується коефіцієнт індексації, кумулятивно залежно від дати проведення нормативно грошової оцінки земель. 
       
За наслідками перевірки дотримання вимог податкового законодавства при декларуванні сум податкових зобов’язань з орендної плати за землю, підприємству ТОВ «Ф» донараховано до сплати в бюджет 670 тис. гривень.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини