Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:28:04

Військові вчені завершили випробування вітчизняного безпілотного літального апарату "Fly Eye"

24.06.2017   13:07Агенцiя

На Чернігівщині фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України завершили практичну фаза визначальних відомчих випробувань нового безпілотного авіаційного комплексу "Fly Eye".

Вони проводилися в польових умовахз метою підтвердження заявлених характеристик літального апарату. Безпілотник був виготовлений на чернігівському підприємстві «ЧЕЗАРА» за розробкою польської компанії WB Electronics SA.

До заходу також залучалися військові фахівці зі складу командувань Повітряних Сил та Сухопутних військ Збройних Сил України, інших наукових установ оборонного відомства.

За словами військових науковців "Fly Eye" показав досить гарні результати з розвідки умовного «поля бою». 

Зокрема, БПЛА виконав завдання з виявлення різноманітних об'єктів на різних відстанях від пункту управління. При цьому "Fly Eye" мав стійке управління та передавав якісне зображення на станцію прийому.

- Особливістю даного авіаційного комплексу є те, що безпосередньо перед здійсненням приземлення "Fly Eye" має змогу скинути корисне навантаження на парашуті, - розповів начальник відділу випробувань безпілотних авіаційних комплексів Державного науково-випробувального центру підполковник Юрій Камак. – Надалі сам  літальний апарат прямує до визначеного місця приземлення.

Як повідомив офіцер, за підсумками випробувань військові науковці розроблять свої пропозиції щодо удосконалення літального апарату. На їхній основі керівництво Міністерства оборони прийматиме рішення про початок взяття безпілотника на озброєння та початок серійного виробництва.

За інформацією WB Electronics БПЛА «Fly Eye» має пряме крило розмахом 3,6 метра та електричний двигун. У центральному відсіку фюзеляжу розташоване обладнання для ведення розвідки. Двигун дозволяє апарату розвивати швидкості від 50 до 170 кілометрів на годину,  підніматися на висоту до 4 кілометрів та вести розвідку за таких навантажень протягом трьох годин. Водночас засоби зв'язку забезпечують роботу на відстані від 30 до 50 кілометрів від операторського пульту. Передача даних здійснюється в режимі реального часу.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини