Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:26:06

На оздоровлення навколишнього середовища на Чернігівщині зібрали понад 5 мільйонів гривень

21.06.2017   10:40Агенцiя

За забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Чернігівської області впродовж січня-травня 2017 року перерахували до зведеного бюджету більше 26 мільйонів гривень екологічного податку.

Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року склав 129,4 відсотка, що в перерахуванні на фінанси означає плюс майже 6 мільйонів гривень платежів на оздоровлення навколишнього середовища.

Згідно розподілу коштів із загальної суми надходжень на охорону довкілля до місцевих бюджетів краю надійшло 11,5 мільйони гривень, до державного бюджету – 5,2 мільйони гривень. Що стосується суб‘єктів господарювання, то на сьогодні в області платниками екологічного податку є 2729 юридичних та фізичних осіб регіону.

Позитивна динаміка спостерігається і щодо рентної плати за спеціальне використання води. Так, за п‘ять місяців звітного року до зведеного бюджету надійшло понад 8,7 мільйони гривень цього платежу. Ця сума майже на 500 тис. гривень перевищує минулорічний показник.

Зазначимо, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

Порядок визначення об’єкта оподаткування,  нарахування та сплати екологічного податку визначено розділом VIII Податкового кодексу України. Відповідно ресурсні платежі в Україні окрім того, що є одним із  сегментів дохідної частини бюджетів, використовуються у подальшому для здійснення державою природоохоронної та ресурсовідтворювальної діяльності.

                 

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини