Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:55:49

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

19.06.2017   10:11Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 18 червня до 8:00 19 червня 2017 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 7 пожеж та 1 іншу подію. Внаслідок цих подій 2 особи загинуло та 3 особи постраждало.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В с. Льгів Чернігівського району по вул. Незалежності біля будинку №42 о 1 год. 20 хв. 19 червня водій автомобіля «ВАЗ-21114» не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя дороги та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок пригоди водій автомобіля, 1998 року народження, та пасажир автомобіля, 2002 року народження, від отриманих тілесних ушкоджень померли в кареті швидкої медичної допомоги. Два пасажири автомобіля, 2003 та 2004 років народження, госпіталізовані до Чернігівської обласної дитячої лікарні, а один пасажир, 1997 року народження, госпіталізований до неврологічного відділення Чернігівської центральної районної лікарні.


Пожежі – 7, з них 2 пожежі в житловому секторі, 3 випадки загоряння сухої трави на загальній площі 2,08 га, 1 випадок загоряння торфу на площі 0,02 га та 1 інша пожежа.


Інші події
– 1:

Біля смт Десна Козелецького району в лісі, який належить ДП "Остерський військовий лісгосп" о 14 год. 35 хв. 18 червня виявлено 30 картонних коробок зі скляними ємностями (попередньо хімічні реактиви). Вирішується питання щодо їх утилізації. Для забезпечення пожежної та техногенної безпеки залучалося відділення 7 ППП м. Остер управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 9 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території областіз 20 години 18 червня до 20 години 19 червня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, лише вночі місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура по області вночі 10-15º тепла, вдень 25-30º тепла.
По Чернігову температура вночі 12-14º тепла, вдень 27-29º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.