Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:57:57

За п’ять місяців 2017 року в області видано 8229 ІD-карток та 17076 закордонних паспортів

15.06.2017   12:36Агенцiя

З 11 червня, дня запровадження безвізового режиму для громадян України, подорожувати країнами Європи без оформлення віз може кожний, але за наявності біометричного закордонного паспорта.

Як повідомила начальник Управління Державної міграційної служби в області Ксенія Лук'янець:

— Наша область не є виключенням серед інших областей, і ми відчуваємо результати прийняття безвізу. Тим паче, що цей процес співпадає з початком сезону літнього відпочинку. Кількість виданих ІD-карток та закордонних паспортів за п’ять місяців цього року значно перевищує кількість виданих документів за аналогічний період 2016-го. Проте, впевнено можу сказати, що ажіотажу на отримання паспорта громадянина України у формі пластикової картки і паспорта для виїзду за кордон немає.

Відтепер біометричні документи можна оформити у всіх територіальних підрозділах Міграційної служби Чернігівщини без прив’язки до місця реєстрації (крім паспорта громадянина України, що оформлюється вперше). За п’ять місяців 2017 року в області видано 8229 ІD-карток та 17076 закордонних паспортів (аналогічний період минулого року — відповідно 1967 та 11323 документів).

Отримати документи можна як у звичайному порядку (протягом 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети), так і в терміновому (протягом 10 робочих днів). До речі, охочих зробити закордонні паспорти якомога швидше лише 20-25%, вартість такої послуги — 810 гривень. У звичайному порядку це коштує 557 гривень. У середньому в Чернігові за день приймають більше 200 осіб.

— Аби уникнути виникнення черг, що можуть спричинити дискомфорт під час надання адміністративних послуг населенню, наголошую, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити у будь-якому районі області з вівторка до суботи, незалежно від реєстрації місця проживання. До того ж, замінювати паспорт громадянина України у формі «книжечки» (зразок 1994 року) на ІD-картку не обов’язково — всі раніше видані документи є чинними до завершення строку їх дії, — запевнила Ксенія Лук'янець.

Отже, для безвізового виїзду за кордон потрібен виключно біометричний паспорт. Можна користуватися і паспортами старого зразка, але з оформленням візи. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється дітям від народження строком на 4 роки, громадянам віком від 16-ти — на 10 років. Детально, як оформити закордонний паспорт, за посиланням.


Внутрішній паспорт громадянина України виготовляється у формі пластикової ІD-картки, що містить безконтактний електронний носій. Видається документ не з 16 років, як це було раніше, а по досягненню 14-річного віку, та дійсний чотири роки. Вперше ІD-картка оформлюється безкоштовно. Наступні ж рази (кожні 10 років, у разі втрати або викрадення, пошкодження тощо) за оформлення паспорта справляється адміністративний збір (на сьогодні це 279 гривень).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини