Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:15:20

Оздоровлення дітей - у центрі уваги

03.06.2017   11:13

Готовність закладів області до літньої дитячої оздоровчої кампанії обговорили учасники виїзної наради, яку провела заступник голови – керівник апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова 1 червня в Ніжині.

У заході взяли участь керівники Ніжинської міської ради, Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та його структурних підрозділів, Тристоронньої соціально-економічної ради, очільники закладів відпочинку і оздоровлення дітей та учнівської молоді всіх форм власності.

Учасники зібрання розглянули ряд питань щодо дотримання санітарного законодавства та вимог нормативних документів у сфері захисту прав споживачів. Особлива увага акцентувалась на забезпеченні належних умов для перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку під час оздоровчої дитячої кампанії.

– Пріоритетом країни, яка дбає про своє майбутнє, є збереження та поліпшення здоров’я населення, у першу чергу дитячого. Тому питання безпечного перебування дітей в оздоровчих закладах, забезпечення їх повноцінного відпочинку та оздоровлення, попередження виникнення гострих кишкових інфекційних хвороб та масових харчових отруєнь в організованих дитячих колективах є одним з основних наших завдань,– наголосила Наталія Романова.

У ході обговорення вирішено активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з батьками і дітьми стосовно дотримання правил гігієни та правильної поведінки у разі травмування, укусів тварин і комах.

Також наголошувалось на обов’язковому проведенні заходів з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, отруєнь, дитячого травматизму, зокрема контролю за роботою харчоблоків, організацією харчування, дотриманням температурного режиму в приміщеннях, фізичним вихованням і загартовуванням дітей, дотриманням фізіологічних норм навантаження при проведенні спортивних змагань і трудової діяльності у закладах оздоровлення дітей.

– Варто не забувати про якість та безпеку харчових продуктів. Тому при їх закупівлі через систему ProZorro в розділі «технічні завдання» необхідно вказувати вимогу – наявність експертного висновку, що видається державною акредитованою лабораторією, – зазначив в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Сергій Чаплієв

Крім того, учасники наради вирішили створити комісії у складі представників органів державної влади та місцевого самоврядування, профспілок, громадських організацій для здійснення моніторингу оздоровлення та відпочинку дітей.

Також учасники наради обговорили можливі напрямки співпраці на територіальному рівні з Тристоронньою соціально-економічною радою, в тому числі при організації оздоровчої дитячої кампанії.

 
За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.