Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:24:25

Спробуй життя в стилі ЕКО

31.05.2017   08:17Агенцiя

«Берегти природу необхідно. Крім того, це ще й модно та цікаво», — переконують у Департаменті екології та природних ресурсів ОДА.

Профільний структурний підрозділ облдержадміністрації разом з освітянами та громадськими  активістами організовує проведення першого екологічного фестивалю «Життя в стилі ЕКО».

Деталі цієї задумки сьогодні під час брифінгу розповіли очільниця департаменту Катерина Тканко та директор обласної станції юних натуралістів Людмила Трегубова.

Дійство відбуватиметься 5 червня на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Розпочнеться фестиваль об 11.00 годині з «Чистих ігор» —  прибирання парку в ігровій формі з використанням методу сортування та роздільного збирання. Також будуть висаджені реліктові цінні рослини: гінкго білоба, магнолія та рідкісна яблуня роялб’ютіфі.

О 12:30 — екологічна стежка «Дивосвіт природи Ялівщини», майстер-класи: друге життя старих речей, цікавий світ рідин, лялька мотанка, орігамі, фітодизайн, гончарне виробництво, кузня, боді-арт.

Для найменших учасників — контактний зоопарк та міні ігрові майданчики з живими ляльками. Для молоді — екологічний квест та аква-гейм.

Допомагатимуть з цим представники зі станції юних натуралістів.

— Це перший такий масштабний захід, який ми проводитимемо спільно з Департаментом екології. Маємо чимало ідей на майбутнє, — акцентувала Людмила Трегубова.

У програмі також виступи творчих колективів, а також частування кулішем та фіточаєм.

—  Фестиваль розрахований на різні вікові групи. Відвідати свято запрошуємо всією родиною. Найактивнішу сім’ю чекають подарунки, — зазначила Катерина Тканко. — До того ж, цьогоріч започатковується обласний конкурс «Одна планета – одне майбутнє», що, окрім призів, зможе допомогти реалізувати цікавий еко-проект.

У Конкурсі зможуть взяти участь учні загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів та представники громадськості.
 
З інформацію щодо вимог та оцінювання конкурсних робіт можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.