Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:02:24

Припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обігом 50 млн. грн.

29.05.2017   14:14Агенцiя

Завдяки скоординованим прокуратурою Чернігівської області заходам співробітниками податкової міліції в рамках кримінального провадження за фактом фіктивного підприємства та ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України) припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

У ході слідства проведеним комплексом негласних слідчих (розшукових) дій правоохоронцями отримано фактичні дані про незаконну діяльність групи осіб, які на території Чернігівської області організували діяльність «конвертаційного центру» з місячним обігом 50 млн. грн. з метою прикриття незаконної діяльності з переведення безготівкових коштів у готівку, штучному завищенні податкового кредиту з ПДВ для суб’єктів господарювання реального сектору економіки міст Києва та Харкова, Чернігівської та Донецької областей, шляхом проведення безтоварних фінансово-господарських операцій з реалізації тютюнових виробів.
 
До діяльності «конвертаційного центру» було залучено 14 підприємств з ознаками фіктивності, зареєстровані на малозабезпечених осіб за грошову винагороду.

Процесуальними керівниками за участі працівників оперативного управління ГУ ДФС зідно ухвал Новозаводського районного суду м. Чернігова 27.05.2017 проведено 6 обшуків.

За їх результатами виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, чорнові записи, печатки підприємств з ознаками фіктивності, комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації, готівкові кошти в сумі 325 тис грн, понад  268 тис пачок тютюнових виробів на загальну суму 6,5 млн грн, які документально оформлені на підприємства з ознаками фіктивності та незаконно зберігались на неліцензійних складах.
  
Наразі слідство триває, його хід перебуває на контролі прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини