Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:14:56

Профілактика правопорушень серед молоді — актуальне питання сьогодення

18.05.2017   09:45Агенцiя

Чергове засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення відбулося 17 квітня під головуванням начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олега Трейтяка.

— Актуальним на сьогоднішній день залишається питання підвищення рівня правової культури населення. Підвищити правову обізнаність громадян та надати якісну правову допомогу — основні завдання нашої роботи — зауважив Олег Трейтяк.

Зокрема, члени міжвідомчої ради обговорили стан профілактики кримінальних та адміністративних правопорушень серед дітей. — Сьогодні актуально виступає проблема зростання правопорушень серед молоді  — зауважила начальник відділу ювенальної провенції управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в області Ольга Панкратова. Вона зазначила, що профільними інспекторами постійно проводяться заходи щодо профілактики таких правопорушень. На жаль, з початку 2017 року більше трьохсот дорослих осіб притягнуто до відповідальності за невиконання обов’язку по догляду за неповнолітніми дітьми.

Про участь науково-педагогічних працівників, курсантів та студентів Академії Державної пенітенціарної служби в реалізації програми «Вибір – 10» (профілактика наркоманії, ВІЛ, СНІДу та злочинності серед неповнолітніх) доповів її координатор Валерій Рябуха. За його словами, реалізація програми розпочалась у 2010–му році. На сьогодні відповідні заняття проводилися в 26 чернігівських школах. Такі тренінги проходили й у виправних колоніях для неповнолітніх. Серед головних задач програми — навчити дитину приймати свідомі рішення в інтересах власного майбутнього.

Також на засіданні говорили про найбільш поширені порушення законодавства з боку роботодавців. Зокрема це – трудові відносини без оформлення трудового договору, встановлення неповного робочого часу чи укладання договорів цивільно-правового характеру тощо. Загалом в області зарплата виплачується своєчасно і в належному обсязі.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.