Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:51:57

Програма "Беспечне місто" виходить на фінішну пряму. Триває тестування перших камер

11.05.2017   07:56

До логічного завершення підходить робота над проектом «Безпечне місто», яке передбачає встановлення розумних камер зовнішнього спостереження у публічних місцях.

У рамках запровадження проекту «Безпечне місто» в Чернігові відбулася чергова робоча зустріч заступника начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Олександра Потапенка, заступника Чернігівського  міського голови Олександра Ломако та директора компанії «Українські новітні телекомунікації» Євгена Терещенка. Вони підбили проміжкові підсумки щодо якості програмного забезпечення та камер зовнішнього спостереження.

Якщо раніше керівництво ГУНП в Чернігівській області порушувало питання якості програмного забезпечення встановлених камер відеоспостереження (програма не справлялася з тими вимогами, які так необхідні правоохоронцям для швидкого розкриття злочинів), то тепер функціонал програмного забезпечення покращиться і воно вже відповідає вимогам правоохоронних органів.

Для цього генеральний підрядник «Українські новітні телекомунікації» Євген Терещенко залучив ще одного спеціаліста з програмного забезпечення, а саме «FF Group», який пообіцяв не лише покращити функціонал програмного забезпечення, а й запропонував деякі додаткові можливості.

Сторони знайшли спільну мову, більшість недоліків вже усунуто. По завершенню розробки додаткових функцій поліція зможе  презентувати комплексний проект «Безпечне місто». 

Отже, камери зрештою розпізнають номерні знаки автомобілів на великій швидкості та навіть вночі. Також програма накопичує інформацію про автомобільний потік і за потреби видає правоохоронцям вичерпний перелік місць, в яких бував той чи інший автомобіль, і це далеко не повний перелік можливостей розумних камер відеоспостереження. Тобто програмне забезпечення камер буде не лише показувати якесь публічне місце, а й аналізувати його.

Нині поліція використовує програмне забезпечення у тестовому режимі. Найближчим часом Головне управління Національної поліції разом з обласною та міською владою планують презентацію великого проекту «Безпечне місто».


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.