Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:06:45

У Чернігові відзначили 72-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09.05.2017   14:39

9 травня в обласному центрі відбулися заходи з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Розпочалися урочистості у сквері ім. М. М. Попудренка вшануванням пам'яті полеглих, які віддали своє життя за свободу Вітчизни, хвилиною мовчання. Прозвучали дзвони пам'яті та Державний Гімн України. Пролунали залпи військового салюту.

До учасників церемонії звернулися голова обласної ради Ігор Вдовенко, очільник обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова Чернігівської міської ради ветеранів Ірина Четвертак.

У своїй промові голова обласної ради Ігор Вдовенко, звернув увагу присутніх, що у ці пам'ятні травневі дні ми разом з Європою та світом вшановуємо мужність, героїзм та відданість тих, хто 72 роки тому здобув перемогу у Другій світовій війні, відвоювавши мир і свободу для прийдешніх поколінь.

– Час стрімко і невпинно несе нас вперед, віддаляючи від переможної весни 1945 року, але події тих вирішальних днів, мужність та звитяга наших воїнів навіки закарбувались золотими літерами в українській військовій історії та пам'яті нашого народу. Та й хіба можемо ми забути подвиг наших сіверських воїнів, які у лавах різних військ, у партизанських загонах обороняли від ворога наше рідне Придесення, захищали до останнього подиху стародавній Чернігів, який майже дощенту був зруйнований ворожими бомбардувальниками, а у післявоєнні роки турботливо відроджений із руїн нашими земляками. Усі ми в неоплатному боргу і низько вклоняємось подвигу всіх, хто ціною власного життя, проявляючи нечуваний героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення, – наголосив Ігор Вдовенко і зауважив, що сьогодні мир і безпека в Європі знову опинилися під серйозною загрозою.

– Уже три роки як кривава військова агресія затьмарила небо українського сходу. Майже кожного дня ми отримуємо сумні звістки з лінії вогню про втрату найкращих синів України. І серед тих, хто поклав життя на вівтар боротьби за незалежність і суверенітет Батьківщини, право на вільне життя і майбутнє, вже 153 наші земляки. Титанічна битва нашого народу за волю і перемогу триває. І священний обов'язок кожного з нас – бути достойним подвигу батьків і дідів та зробити все для того, щоб наші діти зростали у мирі, а Україна була процвітаючою, успішною та заможною державою, – сказав керівник обласного представницького органу і висловив переконання, що українська армія і народ обов'язково виборять мир і в цій неоголошеній, проте не менш жорстокій війні. На завершення виступу Ігор Вдовенко подякував ветеранам за Велику Перемогу, відвойовані у жорстоких битвах мирні світанки, дитячий сміх і незламну віру в завтрашній день та побажав нинішнім захисникам Батьківщини найскорішого повернення додому із зони бойових дій з миром і перемогою на радість своїх батьків, дружин, дітей, рідних, близьких, друзів і своїх земляків.

Керівники області, міста, ветерани Другої світової війни, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, установ та організацій, чернігівці поклали квіти до Братської могили воїнів, що полягли в боях за Батьківщину, меморіальних стел загиблим учасникам антитерористичної операції та Героям Небесної Сотні.

Завершилося відзначення 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні біля Меморіалу Слави. Учасники заходу вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання та поклали квіти до могили Невідомого Солдата.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

ФОТО Мар’яна Харді
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини