Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:33:41

В Чернігівській міськраді привітали ветеранський актив міста

05.05.2017   08:23

У переддень Дня пам’яті та примирення та 9 Травня – Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - Чернігівській міській раді привітали ветеранський актив міста.

Зі словами шани та вдячності до ветеранів звернувся секретар Чернігівської міської ради Віктор Бистров. Він говорив про те, що місто завжди турбувалося і буде турбуватися про них, робитиме все, аби кожен ветеран відчував постійну увагу і турботу.

На жаль, з тих, хто визволяв Чернігів у тій війні, вже нема в живих нікого. Але в місті на сьогодні мешкають 326 учасників бойових дій 1941-1945 років, серед яких 20 чоловік – колишні партизани та підпільники, а 4 – відзначилися трудовими подвигами і в повоєнні роки, заслуживши звання Героїв соціалістичної праці. Зараз у міській ветеранській організації більше тих, хто відбудовував наше місто і країну після руйнувань Другої світової.

Усі вони вже літні люди і більшість проблем, з якими вони стикаються, медичні. У Чернігові в кожному лікарняному відділенні є палата для ветеранів, і переважна частина ліків, що закупаються за рахунок міського бюджету за міськими програмами, теж призначена і надається саме для них. Це, звичайно, не вирішує всіх проблем, але теж суттєво.

Співпрацюючи з ветеранською організацією, місто постійно докладає зусиль для того, щоб ветерани відчували: наступні покоління про їх подвиг пам’ятають і шанують його.

З нагоди 30-річчя створення Міської організації ветеранів України Віктор Бистров на цій зустрічі вручив її голові – Ірині Миколаївні Четвертак – Почесну грамоту Чернігівської міської ради за активну участь у громадському житті міста.

Від імені ветеранів на зустрічі виступив чернігівський ветеран-підпільник і відомий краєзнавець Герард Олексійович Кузнєцов.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини