Найбільше українцям смакує картопля
Найпопулярнішим продуктом харчування в раціоні українців є картопля. Про це повідомив Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України, головний позиштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я.
Дієтологи, оцінюючи корисність продуктів, користуються моделлю світлофора. Зеленим кольором позначають корисні продукти, жовтим -- менш корисні, натомість червоним -- ті, які жодної користі людському організму не дають.
Картопля, зі слів пана Швеця, належить до продуктів, які позначають жовтим кольором. Вона має як корисні властивості, так і недоліки.
Другим у раціоні українців йде буряк. Як наголосив пан Швець, це надзвичайно корисний продукт.
А на третьому місці -- хліб. "До хліба українського виробництва є багато претензій, -- зазначив президент Асоціації дієтологів України. -- Соціальні види хліба
виготовляють лише з рафінованого борошна. Натомість здоровий хліб -- цільнозерновий".
Ще в українському хлібі є дуже багато солі.
Четверту позицію в раціоні українців займають алкогольні напої.
Останні новини Чернігівщини
На Чернігівщині видалено понад 20 тонн безхазяйних пестицидів 11:43
У листопаді на території області проведено комплекс робіт з видалення безхазяйних та непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). За результатами заходів утилізовано понад 20 тонн отруйних речовин.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:40
Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.
Чернігів розширив соціальні послуги для сімей із дітьми завдяки проєкту ЮНІСЕФ 11:31
8 грудня в Чернігові відбулося засідання Координаційної ради з реалізації Стратегії забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні на 2024–2028 роки.
11 грудня: цей день в Україні і світі 09:22
День 1387 Російська агресія - Day 1387 Russian aggression