Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:52:44

Минулого року спостерігалося збільшення продажів саме книжкової продукції

19.04.2017   14:40

Керівник КП «Будинок книги» звітував про діяльність підприємства.

У Чернігові асортимент продукції магазину «Будинок книги» складає більше 25 тисяч найменувань, а кількість покупців за день коливається від 200 до 400 осіб. Про це 18 квітня на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міста повідомив В’ячеслав Бєлогура - керівник комунального підприємства «Будинок книги» Чернігівської міської ради.

КП «Будинок книги» здійснює роздрібну торгівлю книжковою та іншою друкованою продукцією, канцтоварами, продукцією для дитячої творчості, іграми та іграшками, сувенірами, а також оптову торгівлю навчальною літературою. За результатами діяльності в 2016 році чистий прибуток комунального підприємства склав 1 млн 012 тис. грн, що на 455 тис. грн більше, ніж за 2015 рік. Позитивна динаміка розвитку підприємства зберігається і в поточному році, оскільки за підсумками роботи за перший квартал 2017 року чистий прибуток складає 258 тис. грн проти 137 тис. грн за аналогічний період 2016 року.

У 2015 році в магазині створено новий відділ канцелярських товарів та товарів для дітей (дитяча творчість, настільні та розвиваючі ігри тощо) й протягом року реалізовано товарів на суму 800 тис. грн, а в 2016 - на суму 1 млн 250 тис. грн.

Крім того, в 2016 році укладені договори з новими постачальниками книжкової та іншої продукції, що призвело до розширення асортименту товарів у магазині й відповідно до збільшення виручки від реалізації цієї продукції, яка за 2016 рік склала 7 млн 618 тис. грн. Цей ріст обумовлений, в першу чергу, збільшенням кількості одиниць реалізованого товару (за 2016 р. - 298,5 тис. одиниць товару).

Слід також відмітити, що в минулому році спостерігалося збільшення продажів саме книжкової продукції (у 2016 р. - 110 тис. одиниць), що є для підприємства дуже важливим і позитивним показником, оскільки книжкова продукція є основною групою товарів у магазині.

- На сьогодні сфера книготоргівлі переживає період стагнації на фоні загальнодержавної економічної кризи, проте комунальне підприємство «Будинок книги» залишається стабільно працюючим підприємством, яке працює над вдосконаленням своєї роботи, пошуком нових шляхів для розвитку підприємства та покращення рівня обслуговування відвідувачів магазину, - підсумував свою доповідь керівник КП «Будинок книги» В’ячеслав Бєлогура.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини