Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:05:48

Дотримання законності у сфері лісокористування – пріоритет у роботі органів прокуратури

18.04.2017   09:41Агенцiя

Питання ефективності та результативності вжитих заходів представницького характеру, спрямованих на відшкодування завданих державі збитків у сфері лісокористування, постійно перебуває на контролі прокуратури області.

Враховуючи наявність проблемних питань та необхідність вжиття додаткових скоординованих заходів прокурорами налагоджено системну взаємодію, як між правоохоронними й відповідними органами контролю, так і  громадськістю.

Вжито комплекс дієвих заходів щодо покращання роботи у цій сфері.
Зокрема, проведено координаційні та спільні наради за участі правоохоронних органів, представників державних підприємств лісового господарства й органів контролюю, утворено міжвідомчу робочу групу. Започатковано функціонування «гарячої лінії».

Ефективно реалізовуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, починаючи з другого півріччя 2016 року по сьогодні, прокурорами пред’явлено 28 позовів на суму 2,4 млн грн, що у 4 рази більше ніж за весь 2015 рік (17 позовів на 600 тис грн).     

Незважаючи на позитивні результати продовжується системне  вивчення усіх фактів незаконних порубок деревини на землях, що перебувають в постійному користуванні спеціалізованих лісогосподарських підприємств. Особливу увагу звернуто на дотримання вимог законодавства з охорони та використання лісових ресурсів постійними лісокористувачами.

Не залишено поза увагою й факти лісопорубок, вчинених на територіях природно-заповідного фонду.

Забезпечуючи комплексний підхід до реагування на виявлені порушення, у  2016 та поточного року в рамках розслідування 2 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки дерев (ст. 246 КК України) на території Ічнянського природного національного парку пред’явлено позови про стягнення шкоди заподіяною навколишньому середовищу. Один із яких задоволено, судовий розгляд іншого триває.

Порушення у сфері лісокористування й надалі залишатимуться в полі зору органів прокуратури.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.