Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:35:01

"Царівна Всесвіту" живе в Чернігові

13.04.2017   15:17Агенцiя

П’ятнадцятирічна чернігівка Дарина Лазаренко нещодавно повернулася з Житомира, де брала участь у дитячому міжнародному конкурсі краси і талантів «Царівна Всесвіту – 2017».

Сотій нагороді у своєму житті дівчинка неабияк радіє і насамперед завдячує перемозі найпершій порадниці – мамі. Аби отримати титул «Царівна Всесвіту» у своїй віковій категорії, нашій землячці, як кажуть, треба було добре попотіти. Завдяки таланту, наполегливості, чарівності та красі Даринці це вдалося! До того ж неабияку роль зіграла велика підтримка рідної людини. Виявляється, мама Оксана – доньчин вимогливий режисер, продюсер, костюмер, модельєр та візажист.

«Я – щаслива!»

Три насичені дні в Житомирі пролетіли дуже швидко. Крім кількагодинних репетицій та самого дійства, на 35 юних учасників з усіх областей України та півострова Крим чекали незабутні екскурсії до музею космонавтики та міської ради. Діти побували в кабінеті мера і навіть попрацювали на місцях депутатів у сесійній залі.

Знайомство з учасницями конкурсу відбулося першого дня під час вечірки в ресторані.

– Ці дні були дуже важкими, але веселими і надзвичайно цікавими! – ділиться враженнями Даринка. – Поїздка на конкурс – чудовий досвід для мене. Хоч графік і насичений, та воно того варте. Я – щаслива! Зізнаюся: перемога була для мене неочікуваною, бо ж насправді всі учасниці були достойні і конкуренція мала місце.

– Усього конкурсних виходів було чотири, – розповідає Даринчина мама Оксана Кукуюк. – Спочатку дівчата з’явилися на сцені в українських стилізованих костюмах, потім учасниці розповідали про себе. Третій вихід – історичний, Дарина піднялася на сцену у вбранні Княгині Ольги. А останній, як і зазвичай у конкурсах краси, – у чарівних вечірніх сукнях.

Український стилізований костюм у національних кольорах Дарині пошила мама. Кілька місяців поспіль жінка оздоблювала одяг вручну – розшивала його соняшниками. Навіть віночок із цих жовтих квітів та волошок виготовила!

– Наше вбрання було не гірше за інші, і навіть ліпше, – з гордістю каже пані Оксана. – Учасниці конкурсу були як із заможних родин, так і зі звичайних, таких, як наша. Деякі матусі хвалилися, що на купівлю одягу витратили купу грошей – від п’яти до п’ятнадцяти тисяч гривень. А ми- усього триста гривень: двісті обійшлася тканина і за сотню придбали квіти. Варіант бюджетний, але ж який!

Костюм Княгині Ольги для доньки Оксана Кукуюк орендувала в чернігівському драмтеатрі, вечірню ж сукню знайшли у домашній шафі.

Окрім дефіле, на сцені дівчата демонстрували свої таланти. Дарина Лазаренко читала патріотичний вірш про Україну. Захопливо, виразно, передаючи словами та інтонацією почуття гідності за свою Батьківщину. Нікого з присутніх чернігівка не залишила байдужим, зачепила найтонші струни душі. Тому й лунали на адресу гарної й чутливої учасниці з Чернігова гучні оплески.

Справжній вундеркінд

За словами мами, у дворічному віці Даринка вже складала пазли, у трирічному – знала всі літери і по два віршики на кожну з них. Коли дівчинці виповнилося чотири – вільно читала й писала та дуже хотіла піти до школи.

– Коли ми вирішили віддати доньку до драматичного гуртка в обласний Палац дітей та юнацтва, мені спочатку зауважили, що дитина маленька, – згадує жінка. – Та після того, як вона зі своєю унікальною виразністю сорок хвилин читала напам’ять «Казку про мертву царівну та сім богатирів» Олександра Пушкіна, Даринку без вагань забрали, як кажуть, із руками й ногами.

Невдовзі дівча запросили на Чернігівське міське телебачення вести дитячу програму «Мульти-бульки», потім – до участі в проекті «Клуб суперкниги» на Першому національному каналі. Далі її чекали нові передачі на телебаченні та радіо: «Між нами дівчатками», «Музична рубрика», «Смішинки від Даринки».

Неабияких успіхів юна артистка досягла в художньому читанні. Основа її репертуару – гуморески Павла Глазового, Остапа Вишні та чернігівської поетеси Людмили Шафрай. З ними Даринка виступала на багатьох конкурсах і фестивалях міжнародного та всеукраїнського рівнів.

До першого класу дівчинка пішла у п’ять(!) років. На професійній сцені вона з чотирьох(!). Десять років грала у виставах Чернігівського молодіжного театру. їй навіть довірили головну роль Ганнусі у драматичній історії «Не приймай подарунків від Антипка». Із завданням юна акторка майстерно впоралася, хоч і дуже переживала.

У 2010-му Дарина стала фіналісткою конкурсу «Чернігів має таланти», у 2014-му її визнали «Дитиною року» за версією інтернет-видання «Сильная, стильная, счастливая» у номінації «Театрали».

Талановита чернігівка не лише постійна учасниця концертів і творчих заходів обласного та міського значення, а й ведуча. Її працездатності та відповідальності можуть позаздрити навіть дорослі. А ще вона пише вірші та казки, до речі, деякі вже вийшли друком у книжках. Величезне навантаження не заважає Да-рині добре навчатися, вона учениця 10-го класу Чернігівської школи №10.

Діти – гордість!

– Під час ще одного конкурсу в Житомирі, «Талановита українка», у номінації «Акторська майстерність» донька здобула найвищу нагороду – Гран-прі! – радіє пані Оксана. – Я пишаюся нею і всіма своїми дітьми. У мене їх четверо! Найстаршому Артему – двадцять два, він уже має власну сім’ю, виховує дворічну донечку Каролінку. Тож я вже бабуся! Син тривалий час працював фотомоделлю в Києві. Даринці – п’ятнадцять, вона відвідує музичну школу, займається вокальним співом та грає на фортепіано. Маргариті – дванадцять. Молодша донька також творча особистість, грає на домбрі. А ще любить готувати і пригощати своїми смаколиками всю нашу велику і дружну сім’ю. Найменшенький у нас – трирічний Іллюша. До садочка ще не ходить. Проте знає напам’ять український та англійський алфавіт, назви планет, материків, океанів, марки автомобілів… У свої три рочки синочок співає пісні українською, російською, англійською та грузинською мовами!

Увесь свій вільний від роботи час мама Оксана проводить із дітьми. Жінка вважає, що кожна дитина талановита й неповторна. Головне – вчасно виявити талант і докласти максимум зусиль, щоб його розвинути.

– Мені спати ніколи! – жартома каже Оксана Кукуюк.

А працює матір чотирьох дітей програмним директором та режисером міжнародного гумористичного кіножурналу «Байки». Тато великого сімейства – водій.

– Із Житомира донька привезла гарну корону, а я – діадему, – усміхається Оксана Кукуюк. – Знаєте, я людина творча, мені також дуже захотілося позмагатися. У конкурсі «Місіс мама України» я отримала титул «Місіс мама Чернігова». Одна з умов цього заходу – жінки мали привезти з дому страву, яку приготували власноруч. Ми з Даринкою везли з Чернігова фірмовий святковий торт.


Лариса Галета, “Деснянка” №14 (647) від 14 квітня 2017

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини