Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:37:02

Пройдисвіти цинічно дурять пенсіонерів, граючи на їх почуттях

13.04.2017   11:17

Шахраї, як тонкі психологи, вдало спекулюють на бажанні літніх людей допомогти ближньому. В результаті потерпілі втрачають значні суми.

Так, 11 квітня по допомогу до поліції звернулася чернігівська пенсіонерка. Літня жінка розповіла правоохоронцям, що серед ночі їй подзвонив невідомий і повідомив про авто пригоду, в яку потрапив син господині і невістка. Мовляв, ситуацію потрібно швидко розв’язувати, доки не настали «тяжкі наслідки».

Літня жінка як любляча мати одразу погодилася допомогти, на що голос у телефоні погодився виступити посередником. В результаті жінка власноруч передала шахраєві 2600 доларів США та 3000 гривень.

Лише потім пенсіонерка зателефонувала «постраждалим» і переконалася, що її цинічно обдурили.

Того ж дня до жительки Бахмача завітали чоловік і жінка з південними рисами обличчя та з порогу ошелешили господиню, що на неї наслано порчу. «Благодійники» тут же стали проводити сеанс оздоровлення, а заодно й продивилися усі схованки із заощадженнями пенсіонерки. Після уходу «цілителів» жінка виявила зникнення більше 60 тисяч гривень, 5000 рублів РФ, 500 доларів США, та двох мобільних телефонів.

Поліція вкотре нагадує громадянам, що в разі отримання дзвінків із інформацією про те, що родичі потрапили до лікарні, стали жертвами ДТП чи затримані правоохоронцями, одразу телефонуйте до поліції.

Не погоджуйтеся на сумнівні пропозиції «вирішити питання» шляхом передачі чи перерахування значних сум. Це обман! Мисліть тверезо, самі перетелефонуйте родичам і поцікавтеся їх справами.

Стосовно різного роду цілителів, знахарів та екзорцистів, які з тисяч людей прийшли чомусь саме до вас, одразу телефонуйте до поліції, дільничного, у сільраду чи просто покличте сусідів, бо зловмисники намагаються за всяку ціну потрапити до вашого помешкання, щоб потім просто видурити у вас цінності і всі гроші до копійки.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальне провадження за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини