Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:27:36

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

05.04.2017   09:18Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 4 квітня до 8:00 5 квітня 2017 року.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 25 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди, 20 пожеж, 2 випадки виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 4 особи  постраждали.


Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- на лісовій дорозі на відстані 100 м від с. Редьківка в напрямку с. Гуньківка Ріпкинського району о  16 год. 40 хв. 4 квітня водій трактора «К-701» здійснив зіткнення з  мопедом «Дельта», який рухався в попутному напрямку. Внаслідок пригоди водій мопеду, 1967 року народження, від отриманих травм помер на місці аварії.Проводиться слідство;

- в смт Козелець по вул. Соборності о 16 год. 59 хв. 4 квітня водій автомобіля «ВАЗ-2101» не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з автомобілем «Мерседес Віто», який був припаркований на узбіччі. Внаслідок пригоди водій та обидва пасажири автомобіля «ВАЗ-2101» отримали травми і були госпіталізовані до травматологічного відділення Козелецької центральної районної лікарні;

-  в м. Прилуки по вул. О. Кошового поблизу будинку № 39  близько 21 години  4 квітня водій  автомобіля  марки «Деу Ланос» виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з велосипедистом. Внаслідок зіткнення пасажир велосипеда отримав ушкодження, був доставлений до лікувального закладу та після надання медичної допомоги  відпущений додому.


Пожежі – 20, з них 8 пожеж в житловому секторі, 1  пожежа на об’єкті  (загинула 1 особа) та 11 випадків загоряння сухої трави та сміття на відкритій території на загальній площі  25 га.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 2: 

- групою піротехнічних робіт управління  ДСНС України у Чернігівській області о 16 год. 50 хв. 4 квітня знищено 16 артилерійських снарядів калібру 76 мм   часів Другої світової війни, які були виявлені о 15 годині 3 квітня під час проведення земельних робіт в м. Ічня  на відкритій території по вул. Залізничній біля  будинку №34.

- біля с. Пальчики Бахмацького району на відкритій території о 19 год. 50 хв.  4 квітня  виявлено 1 мінометну міну калібру 82 мм часів Другої світової війни. Місце виявлення вибухонебезпечного предмету охороняється співробітниками Бахмацького відділу поліції ГУ НП України в Чернігівській області. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 5 квітня групою піротехнічних робіт управління ДСНС України у Чернігівській області.


Гідрологічна ситуація:

На р. Дніпро нижче м. Жлобин та на р. Десна нижче с. Розльоти продовжується підйом рівнів води.
На р. Десна біля м. Новгород-Сіверський  1 квітня спостерігався пік весняної повені з відміткою 393 см над нулем поста.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  4 квітня до 20 години 5 квітня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південний 5-10 м/с. Температура по області вночі 2-7º тепла, вдень 12-17º тепла.
По Чернігову температура вночі 4-6º тепла, вдень 14-16º тепла.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.