Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:34:04

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури щодо незаконності рішення місцевого суду

23.03.2017   07:52Агенцiя

Питання дотримання земельного законодавства перебуває на постійному контролі органів прокуратури області.

Так, у серпні 2016 року Бахмацькою місцевою прокуратурою пред'явлено позов в інтересах територіальної громади до фізичної особи про стягнення збитків за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Підставою пред'явлення позову стало фактичне використання з 2000 року фізичною особою земельної ділянки для здійснення підприємницької діяльності у центрі м. Бахмача без укладення договору оренди та сплати відповідних платежів до бюджету.

Під час розгляду справи в суді відповідачем заявлено зустрічний позов про визнання за ним права на постійне користування земельною ділянкою під об'єктом нерухомого майна у порядку правонаступництва.

Судом першої інстанції відмовлено у задоволенні позову прокурора та визнано за відповідачем право на постійне користування земельною ділянкою.

Послідовно відстоюючи правову позицію прокурором вказане рішення суду оскаржено в апеляційному порядку.

Враховуючи беззаперечність доводів скарги апеляційний суд області підтримав позицію прокуратури про грубе порушення судом першої інстанції вимог матеріального й процесуального права при розгляді зазначеної справи та 17.03.2017 незаконне судове рішення скасував.

При цьому ухвалив нове рішення про стягнення з власника нерухомого майна на користь місцевого бюджету 7 тис грн збитків за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів та відмовив у визнанні права фізичної особи на постійне користування земельною ділянкою у порядку правонаступництва.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини