Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:48:12

Ситуація на Ніжин-озері

22.03.2017   13:12

20 березня у Ніжині вода у Ніжин-озері вода зафарбувалась у рожевий колір. Про це повідомили мешканці міста.

Того ж дня на місце події прибули перший заступник міського голови Григорій Олійник, начальник відділу НС та ЦЗ Геннадій Чернишов, працівники відділу з благоустрою міста. Було взято проби води на аналіз трьом підприємствам: КП «НУВКГ», екологічній інспекції та управлінню водного господарства.

21 березня до водойми  повторно з метою контролю ситуації вирушили начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Ніжинської міської ради Геннадій Чернишов, начальник держпродспоживслужби Віктор Рафальський. Слід зазначити, що ситуація значно покращилась -  вода набула свого природного кольору, лише подекуди залишився осад.

Пізніше, о 10 годині у кабінеті Григорія Олійника відбулась нарада за участю фахівців та правоохоронних органів. Служби, що брали воду на аналіз прозвітувались про результати. Воду проаналізовано за одинадцятьма параметрами. Всі показники в нормі, лише перевищено вміст сульфатів у воді. За словами доцента кафедри хімії НДУ ім. М.Гоголя Олега Москаленка збільшений вміст сульфатів свідчить лише про те, що у навколишніх господах використовуються засоби, що їх містять, а рештки потрапляють в озеро зі стічними водами та опадами. Це не несе ніякої загрози.

Як зазначає Петро Лабузький, у водоймі не виявлено загибелі живих організмів, що вказує нане токсичність речовини, яка надала воді рожевого забарвлення, а значить, не несе загрозі флорі та фауні водойми.
Як зазначає начальник держпродспоживслужби Віктор Рафальський, червоний осад залишається на фільтрі, а це вказуєна неорганічне походження барвника. Згодна з цією думкою і фахівець Ніжинського міськрайвідділу ДУ "Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України".

За звітом заступника начальника міського відділу поліції Олександра Чепурного, працівники правоохоронних органів, які опитали мешканців, які живуть поблизу озера, проте ніхто ніяких роз’яснень щодо ситуації на озері не надав.

За підсумками наради, Григорій Олійник дав протокольне доручення лабораторіям університету та екологічної служби провести хімічний аналіз мулу. Питання залишається на контролі міської влади. Всі служби працюватимуть над з’ясуваннямпричин і наслідків події, яка відбулася на плесі Ніжин-озера.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини