Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:49:03

Оцінка власного здоров’я. ДОСЛІДЖЕННЯ

20.03.2017   08:12Агенцiя

З метою дослідження питань щодо стану здоров’я населення, рівня його захворюваності наприкінці минулого року органами державної статистики проведено опитування серед домогосподарств області, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя.

Результати опитування свідчать, що у 2016р. оцінили стан свого здоров’я як «добрий» 44% респондентів Чернігівщини, як «задовільний» – 40%, а вважали його «поганим» 16%. В Україні таких осіб 49%, 41% та 10% відповідно.

Серед регіонів найкраще оцінили свій стан здоров’я жителі Львівської, Чернівецької та Київської областей (67–62%). А найбільше громадян з «поганим» самопочуттям у Чернігівській, Донецькій, Івано-Франківській та Херсонській областях (16–14%).

У країнах ЄС найбільша частка населення (80–72%) із «добрим» здоров’ям проживає на Кіпрі, у Швеції, Нідерландах, Бельґії, Греції та Іспанії. Найбільш незадоволені станом свого здоров’я в Портуґалії, Литві, Латвії, Угорщині, Естонії та Польщі (18–15%).

На Чернігівщині 84% населення повідомили, що хворіли протягом року. Майже половина (47%) жителів області мають хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям. Найбільш поширеними серед них були: гіпертонія, про наявність якої повідомила майже третина населення, серцеві захворювання – майже кожен п’ятий, остеохондроз, артроз та артрит – кожна дев’ята особа.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.