Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:55:18

85 років з дня створення Державного науково-випробувального центру ЗСУ. ВІДЕО

09.03.2017   10:49Агенцiя

Виповнилося 85 років з дня створення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.

Цей підрозділ дислокується в Чернігові з весни 2014 року, коли він вийшов з окупованого Криму. Ювілейний для ДНВЦ 2017-й рік, імовірно, стане роком відродження аеродрому «Півці», на якому запланований ремонт злітно-посадкової смуги.

Це унікальний підрозділ – водночас і військова частина, і науковий заклад. Був створений 4 березня 1932 року як морська випробувальна станція, котра приймала на озброєння літаки для Військово-морських сил, в тому числі під час 2-ї світової війни.
Згодом фахівці брали участь у підготовці космонавтів, випробуванні будь-яких типів літальних апаратів і парашутів, авіаційних двигунів. У незалежній Україні підрозділ пережив дві реорганізації: в Державний авіаційний науково-випробувальний центр, потім – у ДНВЦ ЗСУ, тобто випробовує вже будь-яку зброю, техніку й спорядження для армії.

Навесні 14-го року під час російської окупації Криму ДНВЦ вийшов з півострова і з травня дислокується в Чернігові.

На цей рік запланована передача Центру аеродрому «Півці» і ремонт на ньому злітно-посадкової смуги з твердим покриттям.

За час дислокації в Чернігові на базі ДНВЦ проведено чотири всеукраїнських семінари за участю військових і представників підприємств.

За результатами цих заходів визначені державні замовлення на потреби оборонного комплексу. Семінари стосувалися форменого одягу й спорядження для військових, бронетанкової техніки, авіації і (окремо) виробництва безпілотних літальних апаратів.


Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини