Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:19:37

Ділові творчі та успішні жінки Ніжина

06.03.2017   08:15

Турботливі мами та люблячі дружини, успішні бізнес-леді та керівники підприємств, організацій, науковці та військовослужбовці, волонтери та майстрині – напевно, сучасна жінка може все.

В цьому переконалися учасники прес-туру до Ніжина, що пройшов за ініціативою медіа-центру «Моє місто» (м. Чернігів) та за сприянням Ліги «Ділова жінка» (м. Ніжин).

Напередодні Міжнародного дня прав жінок ми говорили про жіноче лідерство, внесок жінок у розвиток рідного міста, економіку, благодійність та волонтерську діяльність. Як розповіла керівник Ліги «Ділова жінка» Тамара Стратилат, це громадське об’єднання активно працює вже не один рік і на сьогодні об’єднує близько 150 жінок-підприємниць і керівників. Одним із перших в місті організувало допомогу воїнам, що захищають Україну на східному фронті, збирали подарунки діткам і жінкам, що опинилися у так званій «сірій зоні». Крім того, підтримує заходи, що створюють привабливий імідж жінки-керівника, жінки-підприємниці. Це, зокрема, конкурси «Жінка року», «Панна Ніжина», форум ділових жінок та інші.

Серед найактивніших членів Ліги – депутат обласної ради Наталя Копиця. Разом з чоловіком пані Наталя створила успішний бізнес - фабрику м’якої іграшки (ПП «Копиця»). Нині це відомий й популярний бренд, один з лідерів в Україні з виробництва дитячої м’якої іграшки. «Ми пропонуємо місцевому споживачу якісну продукцію вітчизняного виробництва, — говорить Наталія Копиця. – Маємо власну студію дизайну, високотехнологічне обладнання, створюємо робочі місця, у нас працює команда однодумців і професіоналів, ми дорожимо кожним і кожною. Наша продукція сертифікована, відповідає високим стандартам якості та безпеки».

ПП «Копиця» має в асортименті близько 600 найменувань, це різноманітні ляльки, іграшки-звірятка, ляльки-рукавички, подушки-розкладушки, м’які дитячі крісла та різноманітні рюкзаки. Для їх виготовлення використовують тканину різної фактури, штучне хутро. Створення нової іграшки починається в студії дизайну, де слідкують за новинками та тенденціями у світі «іграшкової моди», розробляють ляльки з народним колоритом. Ці вироби дуже подобаються і діткам, і дорослим, їх замовляють торговельні мережі Києва, Дніпропетровська, Харкова, надходять замовлення від установ і організацій (зокрема, фабрики «Рошен»).

Ще одна підприємниця з Ніжина свою кар’єру модельєра - дизайнера почала в 21 рік, коли вперше стала мамою, народила синочка. Ночами шила якісь цікаві дитячі речі й пропонувала їх столичним крамницям. Нині Тетяна Верба - власниця Дому моди VERBA. Її одяг замовляють українські політики та зірки, в її костюмах виступали учасники популярного талант-шоу «Х-фактор» та різних міжнародних конкурсів. «Я завжди мріяла бути співачкою, маю вищу музичну освіту, а власний одяг почала вигадувати ще в дитинстві, переважно це були концертні костюми, - розповідає дизайнерка. - Однак життя склалося так, що нині шию одяг для тих, хто виступає на великій сцені. Творю костюми та сукні як для подіуму, так і повсякденні речі, які можна вдягати в офіс, на скромну вечірку чи ділову зустріч. Нещодавно відкрила в Ніжині магазин «Pussy-willow» (вербний котик), в якому продаються дизайнерські речі за доступною ціною. На асортимент впливають побажання наших клієнтів, я їх завжди враховую під час підготовки колекцій».

На сьогодні пані Тетяна має декілька сотень постійних клієнток, серед яких бізнес-леді Ніжина, Чернігова, Києва, пропозиції про співпрацю від магазинів з різних міст України. Вже 4-5 березня дизайнерка представляє в Чернігові нову колекцію, яка шилася для звичайних жінок,  бере участь у проекті «Fashion скарбниця-2017».

В тому, що Ніжин – насправді місто талантів, журналісти переконалися під час візиту до єдиної в нашій області дитячої хореографічної школи. Цей навчальний заклад нового типу гостинно відкрив свої двері 1 вересня 1994 року. Його мета – відродження духовності та розвиток національної хореографічної культури через ознайомлення з хореографічною спадщиною, кращими зразками сучасної музичної культури; сприяння гармонійному розвитку особистості, формування навичок соціального партнерства у вихованні  через залучення їх до музично-хореографічної культури; формування музично-естетичного смаку, розширення загального світогляду. На базі школи діє унікальний «музей народного костюму», створений стараннями батьків вихованців і педколективу.

- На сьогоднішній день у нашій школі понад 250 учнів, це діти та підлітки, які відвідують різні танцювальні ансамблі при школі та підготовчі групи, - розповідає засновниця цього унікального мистецького закладу, відмінник освіти, заслужений працівник культури України Галина Тимошенко. – Найменшеньким - 4-5 років, і це дуже важливо для виховання творчої особистості дитини. Ми пишаємося нашими випускниками, а це більш ніж 300 творчих особистостей (14 випусків) –  наша гордість. Десь  50 з них навчалися і навчаються у вищих мистецьких навчальних закладах України. Для розвитку творчо обдарованої дитини в стінах Ніжинської хореографічної школи є всі  необхідні умови. Нині на базі навчального закладу працюють 13 творчих колективів, з них 4 – зразкові! Педагогічний колектив не зупиняється на досягнутому, велику увагу приділяє навчально-методичній роботі.

Під час прес-туру представники ЗМІ побували в дошкільному навчальному закладі нового типу «Престиж», де працює доволі молодий творчий  колектив (директор – Валентина Градобик). Група для дошкільнят у приміщенні школи-гімназії №16  урочисто відкрилася 25 січня, суттєву допомогу надали народний депутат Олександр Кодола та міський голова Ніжина Анатолій Линник, депутати-підприємці. Тут ставлять за мету створити психологічний комфорт для дітей та оптимальні умови для повноцінного розвитку їх особистостей, творчого мислення, фантазії, уяви, пізнавальних здібностей.
«Успішна соціалізація, формування життєвої компетентності, розвиток ціннісного ставлення до світу природи, культури, людей, самого себе - все це все пріоритети нашої роботи, - проводить екскурсію директорка закладу Валентина Градобик. – Василь Сухомлинський колись казав: «Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості». Тож спільними зусиллями з батьками ми створюємо саме такий світ для наших діточок».

Далі ми познайомилися з діяльністю Ніжинської міської молодіжної громадської організації «Клуб «АртМодельСтудія», що працює на благодійних засадах і підтримує обдарованих дітей, дітей з особливими потребами, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. «Велику увагу ми приділяємо творчості, об’єднанню дітей і молоді, організації змістовного дозвілля, формуванню загальної культури в нашому місті, - говорить керівник організації Ірина Кириченко. – Зокрема, стали ініціаторами таких творчих проектів, як «Формула творчості», «Перлина Ніжина», «Красуня Ніжина», співорганізаторами конкурсів «Талант року», «Жінка року», «Пані Ніжина», благодійних акцій «Подаруй дитині посмішку», «Доньки-матері», «Діти за мир», «Намалюй дитині радість» та багатьох інших.

Клуб «АртМодельСтудія» працює з творчою молоддю за такими напрямками: школа моделей, школа ведучих, творчі майстерні різних напрямків та ін. В 2015 та 2016-му роках реалізували соціальний проект  «ArtKidsTV», намагалися показати «Наше місто очима дітей», створювали такі програми: «Цікаве інтерв’ю», «Спорт з дитинства», «Родом з Ніжина», «Ніжин творчий», «Прогулянки містом».

А особливо пишаються театром моди «Перлина», який має такі вагомі досягнення: Подяка благодійного міського новорічного проекту «Дитячі різдвяні зустрічі» (Чернігів, 2014) з колекцією «Моя Україна» (автор Ірина Кириченко); лауреат І премії у номінації «Театр мод» з авторською колекцією «Я – українка» Тетяни Іванової та Анни Черевко на ІІІ Всеукраїнському благодійному конкурсі-фестивалі «Квітуча Україна» (м.Київ); ІІІ премія Всеукраїнського Конкурсу «Таланти осені 2015» (Київ, 2015) у номінації «Театр мод» з колекцією «Квіти» (автор - Катерина Гунько); ІІ премія Дитячого Всеукраїнського Конкурсу «Таланти осені 2015» (Київ, 2015) у номінації «Театр мод» (колекція «Я українка» Тетяни Іванової та Анни Черевко); лауреат І премії у номінації «Театр мод» VI Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зимова Фантазія» (Київ, 2016), колекція «Я – українка» Тетяни Іванової та Анни Черевко; Гран-прі Національного дитячого конкурсу моделей і дизайнерів UkraineFashionKids з колекцією Аліни Синяк «Цвіте ясен цвіт» (березень 2016 року); Гран-прі Міжнародного фестивалю-конкурсу «Україна об’єднує світ» (листопад 2016 року).

Ще одна яскрава особистість, яка робить вагомий внесок у розвиток рідного Ніжина – успішна підприємниця, громадська діячка та меценат Марина Соловей (до речі, теж активна учасниця всіх заходів Ліги «Ділова жінка»). Ця бізнес-леді розвиває сферу громадського харчування, створила кафе («Джек-Пот» та кафе «Соло»), де можна смачно поїсти та відпочити, а також займається продажем ювелірних виробів (магазин «Золото» та бутик у ДП « Критий ринок «Прогрес»). Пані Марина надає роботу 25-ти працівникам, в її закладах харчування – оригінальний дизайн, затишна атмосфера та чудова кухня. Пані Марину можна назвати людиною, яка сама себе створила. Аби заробити капітал для бізнесу, вона близько 10 років торгувала канцелярським приладдям. Пані Марина захоплюється історією рідного міста, вболіває за його популяризацію як туристичного центру, підтримала видання книги «Ніжин історичний». Аби місто стало комфортнішим і привабливішим, вона профінансувала заміну асфальту плиткою на тротуарі біля будинків 2а та 2б по вул. Гоголя, прикрасила будівлю в центрі міста святковою ілюмінацією з гербом України, що створює відповідний святковий настрій у містян. А дерево біля кафе «Джек пот» прикрасила яскравими шпаківнями, що приваблює туристів.

Один з головних секретів успішності жінок, з якими ми познайомилися під час прес-туру до Ніжина, напевно, - патріотизм і величезна любов до свого рідного міста, його жителів, а також прагнення зробити його комфортнішим для усіх.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини