Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:00:27

Жінки частіше звертаються до юристів

04.03.2017   17:01Агенцiя

У рамках регіональної інформаційно-просвітницької акції «Жінки, знайте свої права» в Чернігівському МЦЗ для безробітних представниць прекрасної статі відбувся семінар на правову тематику.

До участі в заході було запрошено директора Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимира Бобруйка.

Він ознайомив учасниць семінару з системою безоплатної правової допомоги в Україні, завданнями та функціями місцевого центру, а також з категоріями громадян, які за законом мають право на безоплатну правову допомогу. За його словами, до центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги найчастіше звертаються жінки – понад 60% від загальної кількості звернень.

«Наші юристи надають правові консультації з різних проблемних питань, - сказав Володимир Бобруйко. – Жінки переважно цікавляться нюансами спадкового, земельного, трудового, сімейного права, умовами та порядками призначення соціальних допомог, субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, пенсій тощо. Також наш центр надає вторинну безоплатну правову допомогу, яка передбачає послуги адвоката, а це - захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру».

Про ситуацію на ринку праці та послуги служби зайнятості жінкам розповіла провідний фахівець Чернігівського МЦЗ Тетяна Коваленко. Безробітні взяли активну участь в обговоренні болючих для прекрасної статі питань рівності чоловіків та жінок у різних сферах життя, шляхів протидії дискримінації за ознакою статі, попередження будь-яких форм насильства щодо жінок та дітей тощо. Під час дискусії було розкрито зміст понять «гендер», «гендерна рівність», «гендерні стереотипи», розглянуто основні положення Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків і жінок», відповідні статті Конституції України. Йшлося також про становище на ринку праці жінок-матерів, працівниць передпенсійного віку та молоді без досвіду роботи. Учасниці семінару отримали поради як уникнути типових помилок при пошуку роботи та досягти професійного успіху.

Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини